Libor Stoklásek (Imperial Finance)
Investice  |  04.01.2022 09:25:13

Imperial News – Ceny plynu ustupují. Na řadě je ropa - dnes zasedá kartel OPEC+

Zámořské akciové trhy atakují nová historická maxima a nálada na trzích zůstává vesměs pozitivní a to i navzdory rostoucímu počtu případů nákazy Covid-19 Omicron.

Dnes se sejde Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC), která na svém předchozím zasedání znovu potvrdila své rozhodnutí zvýšit produkci ropy v roce 2022.  Kartel uvedl, že očekává nízký dopad varianty Omicron na poptávku po ropě. Měsíc prosinec opět eviduje rekordní počet případů nakažených a velké množství zrušených letů. Analytické domy však nejsou shodné v názoru, jak velké dopady budou mít tyto fakta na změnu politiky světových producentů ropy.

Světové ceny ropy zakončily minulý rok nárůstem o více než 50 %, přičemž americká ropa WTI si připisuje nejlepší roční výkon od roku 2009. Severomořská ropa Brent zapsal nejvyšší výkonnost od roku 2016. Očekává se, že oživení poptávky na úroveň před pandemických objemů může v letošním roce nadále podpořit světové ceny černého zlata a to i navzdory rostoucí produkce kartelu a jeho spojenců.

Ceny zemního plynu a elektřiny zapsaly na evropské kontinentu znatelný pád, ke kterému přispěly flotily nových LNG lodí mířících ze Spojených států do Evropy a teplé prosincové počasí.

Ceny plynu stouply v Evropě letos více než šestkrát. Souviselo to jednak s otevírajícími se ekonomikami, kde se zvedá poptávka, ale také se slabšími dodávkami z Ruska. Největší evropský dodavatel suroviny je začal omezovat ve chvíli, kdy se pandemií zasažené ekonomiky začaly zvedat vzhůru.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688