mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  04.01.2022 01:09:00

COVID 19 - aktuální podmínky cestování do Malajsie a návratu do ČR

COVID 19 - aktuální podmínky cestování do Malajsie a návratu do ČR

13.07.2021 / 04:45 | Aktualizováno: 04.01.2022 / 01:09

VYCESTOVÁNÍ Z ČESKÉ REPUBLIKY:
Aktuální informace o podmínkách vycestování z ČR a vstupu do ČR jsou zveřejněny na webových stránkách Ministerstva zahraničních věcí ČR.

MALAJSIE

VSTUP NA ÚZEMÍ MALAJSIE

Malajsijské státní hranice jsou pro cizince uzavřeny. Zakázány jsou i cesty neočkovaných Malajsijců do zahraničí.

Všechny osoby, které cestují do Malajsie (cizinci musí získat předem výjimku od malajsijského imigračního úřadu) musí absolvovat 7 denní (očkované osoby) nebo 10 denní (částečně očkované a neočkované osoby) karanténu v dedikovaném ubytovacím zařízení. Registrace cizinců k získání souhlasu se provádí na webu MyTravelPass. Následně je třeba uhradit náklady na testování a pobyt v karanténě (celková částka převyšuje 5000 MYR).

Krátkodobé cesty (do 14 dnů) jsou výjimečně umožňovány pouze obchodníkům a investorům s již existujícími obchodními vztahy v Malajsii, kteří získají povolení k vstupu (MyTravelPass - MyEntry - Short Term). Tyto osoby nemusí podstupovat karanténu, avšak podmínky jejich pobytu (místo ubytování, omezení počtu schůzek, nemožnost voleného pohybu, povinnost absolvovat denně testy na covid, stálý doprovod) jsou velmi omezující. Jako součást žádosti je třeba předložit i detailní itinerář celého pobytu, který nelze v jeho průběhu žádným způsobem měnit (např. přesunout termín schůzky). Schůzky není možné pořádat v restauracích. Nelze ani spojit obchodní jednání s dovolenou. V případě schválení cesty je nutné počítat s náklady kolem 600 - 1000 MYR denně na osobu za dohlížející doprovod.

Za obdobných podmínek je vstup povolován (MyTravelPass - Foreigner - Social Visit) též v případě oficiálních a obchodních cest (služební jednání, navázání obchodních vztahů, konference) a z důvodů hodných zřetele (zdravotní důvody, nehody, úmrtí).

Vláda Malajsie umožňuje cizincům s povoleným pobytem v Malajsii (trvalý pobyt, členové programu MM2H), kteří získali výjimku pro přicestování a současně předloží digitální certifikát o očkování proti Covid-19, požádat o souhlas s popříjezdovou povinnou karanténu v jejich malajsijských domovech.

Vzhledem k průběžně a často se měnícím podmínkám vstupu doporučujeme před případnou cestou kontaktovat Velvyslanectví Malajsie v Praze.

OČKOVANÉ OSOBY

Malajsijské státní hranice jsou pro cizince uzavřeny.

Vláda Malajsie umožňuje plně očkovaným turistům (s výjimkou občanů států, které jsou zařazeny na seznam vysoce rizikových zemí - prosím použijte odkaz nazvaný "Senarai Negara Berisiko Tinggi Berdasarkan Penilaian Risiko" - seznam je aktuálně pouze v malajštině) cestovat v rámci "travel bubble" na ostrov Langkawi a v případě pobytu přesahujícího sedm dnů následně i mimo něj (s výjimkou oblastí zařazených do zvláštního ochranného opatření EMCO). Umožněna je však pouze organizovaná turistika, turisté musí při příjezdu prokázat negativní RT-PCR test (max. 48 hodin starý), mít platné cestovní zdravotní pojištění s minimálním krytím 80 000 USD a zůstat na ostrově alespoň tři dny. Prvních šest dnů je nutné každodenně podstupovat covid test (střídavě antigenní a RT-PCR - obvyklá cena testu je 250 MYR). Děti mladší 18 let (očkované či neočkované) mohou cestovat pouze v doprovodu očkovaných dospělých. Před vlastní cestou a poté během pobytu musí turisté dodržovat řadu standardních operačních opatření (SOP), a to zejména stálé nošení roušky s výjimkou sportovních aktivit a stravování, registrace každého příchodu a odchodu do všech veřejných zařízení v mobilní aplikaci MySejahtera, používání desinfekčních prostředků, rozestupy mezi osobami, který je průběžně kontrolován policií. Porušení SOP automaticky znamená citelnou pokutu (až 100 000 MYR) a/nebo uvěznění s následným vyhoštěním a zákazem pobytu.

TESTOVANÉ OSOBY

Malajsijské státní hranice jsou pro cizince uzavřeny. Osoby, kterým je povolen vstup, jsou při příletu testovány. Neočkované osoby mají pouze velmi omezený vstup do veřejných budov (nákup potravin a léků).

OSOBY S PRODĚLANÝM COVIDEM

Malajsijské státní hranice jsou pro cizince uzavřeny. Malajsijská strana nenabízí žádné úlevy pro osoby, které prodělaly covid.

DĚTI

Malajsijské státní hranice jsou pro cizince uzavřeny. Děti, kterým je povolen vstup, musí být doprovázeny dospělou osobou, která splňuje podmínky vstupu.

PŘÍJEZDOVÝ FORMULÁŘ

Malajsijské orgány nevyužívají příjezdový formulář.

PODMÍNKY NA MÍSTĚ

Pro plně očkované osoby, kterým je povolen vstup, platí povinnost dodržovat standardní operační postupy (SOP), tj. nosit na veřejnosti roušku, udržovat odstup minimálně 1 metr a registrovat svůj příchod a odchod do veřejných uzavřených prostor (např. nákupní střediska, restaurace) v aplikaci MySejahtera.

POSTUP PŘI NÁKAZE COVIDEM

Vyhledat nejbližší zdravotnické zařízení.

TRANZIT

Komerční spoje, především Qatar Airways, KLM a Turkish Airways, létají s menšími omezeními. Přes mezinárodní letiště v Kuala Lumpur je možný tranzit do dalších zemí. Podmínkou je předložení letenky do následné destinace a omezení doby tranzitu na max. 24 hodin. Přesun mezi dvěma hlavními terminály letiště (KLIA a KLIA2) není možný.

UŽITEČNÉ KONTAKTY

Ministerstvo zahraničních věcí Malajsie 

Ministerstvo zdravotnictví Malajsie

 

PODMÍNKY NÁVRATU DO ČR

Vzhledem k vývoji epidemiologické situace upozorňujeme na doporučení a varování Ministerstva zahraničních věcí ČR k cestám do zahraničí podle míry rizika nákazy COVID-19.

Občané ČR s platnými malajsijskými pobytovými tituly musí před svou cestou mimo Malajsii žádat malajsijské imigrační orgány o povolení k vycestování a návratu (MyTravelPass - MyEntry - Long Term - Entry and Return Application).

Přehled podmínek ke vstupu do jednotlivých států a území při cestě do zahraničí

Přehled podmínek návratu do České republiky 

 

PAPUA NOVÁ GUINEA (PNG)

VSTUP NA ÚZEMÍ PNG

Možnost vstupu do PNG je omezena, stejně tak možnosti vycestovat. V případě cest do Velké Británie, všech států Evropské unie, Švýcarska, Norska, Jihoafrické republiky, Izraele, Libanonu, Jordánska, Francouzské Guyany, Chile, Nigérie, USA, Kanady, Indie, Pákistánu, Malajsie, Spojených arabských emirátů, Filipín, Indonésie, Korey, Japonska a Číny, Singapuru a Austrálie musí cestující žádat o souhlas s cestou. Ministerstvo zdravotnictví PNG může dále osobám cestujícím z těchto zemí zakázat vstup na území.

Všechny osoby cestující do PNG ze zahraničí musí před cestou vyplnit formulář na webu www.pnghdf.info, dále vyplnit formulář pro cestující přepravované letecky (I-APTF) a předložit negativní výsledek PCR testu na Covid. Následně po příjezdu musí absolvovat 14 denní karanténu. Cizinci jsou po dobu karantény povinni nosit sledovací kotníkové náramky.

 

OČKOVANÉ OSOBY

Viz Vstup na území

TESTOVANÉ OSOBY

Viz Vstup na území

OSOBY S PRODĚLANÝM COVIDEM

Viz Vstup na území

DĚTI

Viz Vstup na území

PŘÍJEZDOVÝ FORMULÁŘ

Všechny osoby cestující do PNG ze zahraničí musí před cestou vyplnit formulář na webu www.pnghdf.info.

PODMÍNKY NA MÍSTĚ

Platí povinnost nosit roušku na veřejnosti.

POSTUP PŘI NÁKAZE COVIDEM

Vyhledat nejbližší kvalitní zdravotnické zařízení.

TRANZIT

Tranzit je možné v omezené míře.

UŽITEČNÉ KONTAKTY

Ministerstvo zdravotnictví Papuy Nové Guineje

 

PODMÍNKY NÁVRATU DO ČR

Vzhledem k vývoji epidemiologické situace upozorňujeme na doporučení a varování Ministerstva zahraničních věcí ČR k cestám do zahraničí podle míry rizika nákazy COVID-19.

Občané ČR s platnými malajsijskými pobytovými tituly musí před svou cestou mimo Malajsii žádat malajsijské imigrační orgány o povolení k vycestování a návratu (MyTravelPass - MyEntry - Long Term - Entry and Return Application).

Přehled podmínek ke vstupu do jednotlivých států a území při cestě do zahraničí

Přehled podmínek návratu do České republiky 

 

 

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688