mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  30.12.2021 16:28:00

Covid-19 - nová opatření Vlády Černé Hory včetně zpřísnění podmínek vstupu do země

Covid-19 - nová opatření Vlády Černé Hory včetně zpřísnění podmínek vstupu do země

30.12.2021 / 16:23 | Aktualizováno: 30.12.2021 / 16:28

Vláda Černé Hory přijala vzhledem k rostoucímu počtu nově zjištěných nakažení a vzhledem k blížícím se svátkům konce roku a pravoslavných Vánoc nová opatření včetně zpřísnění podmínek vstupu do země, které bude platné od 2.1.2021

Vláda Černé Hory přijala vzhledem k rostoucímu počtu nově zjištěných nakažení a vzhledem k blížícím se svátkům konce roku a pravoslavných Vánoc dne 29.12.2021 tato nová opatření:

1. Pracovní doba restaurací, kaváren, dalších stravovacích zařízení a hotelů je od 31. prosince do 1. ledna omezena na 1 hodinu po půlnoci s certifikátem COVID. Živá hudba nebo vysílání z akustických zařízení je v ten den povoleno pouze od 20 hodin do jedné hodiny po půlnoci.

2. Ve všech ostatních dnech až do 12. ledna je pracovní doba všech stravovacích zařízení omezena na 22 hodin s tím, že po celou pracovní dobu je zcela zakázáno vystupovat a vysílat živě hudbu a z reproduktorů. Ke vstupu do nich je třeba COVID certifikát.

3. Je zakázáno pořádat svatby, narozeniny, večírky, hudební festivaly a jiné soukromé oslavy.

4. Je zakázáno shromažďovat obyvatelstvo na uzavřených veřejných místech (veřejné akce, politická shromáždění, odborná, vědecká a jiná shromáždění) s výjimkou potřeby výkonu pracovní a služební činnosti, při dodržení základních opatření, včetně vstupu s COVID certifikátem.

5. V hromadných ubytovacích zařízeních jsou zakázány veškeré návštěvy osob.

6. Provoz dětských heren a tělocvičen je zakázán. Bookmakeři mohou pracovat s certifikátem COVID.

7. V obchodních centrech s plochou nad tisíc metrů čtverečních a ve kterých jsou více než tři podnikatelské subjekty, je při dodržení základních opatření a s povinným držením osvědčení COVID povolena přítomnost jedné osoby na 10 metrů čtverečních.

8. Náboženské obřady je povoleno provádět v náboženské budově za přítomnosti jedné osoby na 10 metrů čtverečních, s povinným nošením ochranné roušky zakrývající nos a ústa a respektováním vzdálenosti, jakož i s povinným držením certifikát COVID.

9. Návštěvy kulturních institucí (divadla, kina, muzea, galerie) jsou povoleny s certifikátem COVID.

10. Přítomnost diváků během sportovních soutěží v krytých sportovištích je zakázána.

11. Divákům je povolena přítomnost v otevřených sportovních zařízeních při sportovních soutěžích, a to pouze jedna čtvrtina z celkového počtu míst k sezení za předpokladu, že dvě místa mezi diváky jsou volná, s povinným nošením ochranné roušky zakrývající nos a ústa, s jedním ze čtyř důkazů z certifikátu COVID.

12. Všem zaměstnancům veřejné správy, firmám a podnikatelům se navrhuje organizovat práci z domova s ??povinnou organizací práce a zajištěním plynulého pracovního procesu.

13. Všem občanům se doporučuje, aby nadcházející svátky strávili se svou rodinou.

COVID certifikát je doklad, že:

1) osoba byla plně očkována předepsaným počtem dávek vakcíny proti koronaviru vydaným oprávněným zdravotnickým zařízením a že od podání druhé dávky vakcíny neuplynulo více než šest měsíců; nebo

2) negativní výsledek PCR testu na nový koronavirus (SARS-CoV-2), vystavený registrovanou laboratoří a ne starší než 72 hodin; nebo

3) pozitivní výsledek PCR testu na koronavirus (SARS-CoV-2), vydaný registrovanou laboratoří a starší 10 dnů a ne starší šesti měsíců ode dne vystavení výsledků tohoto testu; nebo

4) negativní výsledek rychlého antigenního testu na koronavirus ne starší 48 hodin.

Nové podmínky pro vstup do Černé Hory od 2. ledna 2022

Od 2. ledna 2022 se zpřísňují podmínky pro vstup do Černé Hory. Občané Černé Hory a cizinci mohou vstoupit přes všechny hraniční přechody s jedním ze dvou certifikátů dokazujících, že:

  1. Osoba byla plně očkována předepsaným počtem dávek vakcín proti koronaviru a že od podání druhé dávky vakcíny neuplynulo více než šest měsíců. Nebo
  2. Důkaz, že osoba prodělala COVID-19 (od pozitivního testu PCR nebo rychlého antigenního testu neuplynulo méně než 10 dní a ne více než 180 dní)

V obou případech musí mít osoba zároveň také buď negativní test PCR ne starší než 72 hodin, nebo rychlý antigenní, který není starší než 48 hodin. To znamená, že do Černé Hory již není možné vstoupit pouze s negativním testem.

Občané Černé Hory a cizinci s přechodným pobytem mohou do země vstoupit bez tohoto dokladu, ale s podmínkou dodržení sebe-izolace po dobu 10 dnů, kterou lze ukončit nejdříve po třech dnech od negativního testu PCR.

Upřesnění informací provedeme po zveřejnění avizovaného rozhodnutí v oficiálním věstníku.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688