mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  30.12.2021 08:09:00

Podmínky vstupu na území Izraele platné od 27.12.2021 - Vstup na území Izraele je i nadále ZAKÁZÁN všem cizincům.

Podmínky vstupu na území Izraele platné od 27.12.2021

07.12.2021 / 09:30 | Aktualizováno: 30.12.2021 / 08:09

Aktualizované podmínky vstupu na území Státu Izrael

IZRAEL - VSTUP NA ÚZEMÍ

Vstup na území Izraele je i nadále ZAKÁZÁN všem cizincům. Výjimka platí jen pro držitele zvláštního povolení od Komise pro výjimky. Žádost o výjimku lze podat zde:

https://govforms.gov.il/mw/forms/knisalisrael%40mofa.gov.il#!requestDetailsRecognition of Foreign

O povolení ke vstupu si mohou nově požádat držitelé platných víz typu A/1, A/2, A/3, A/4, A/5, B/1, B/3 a B/4. Dále rodiče (či prarodiče) na svatební obřad syna (vnuka) nebo dcery (vnučky), prarodiče za účelem účasti na Bar/Bat Mitzva vnuka/vnučky. Prarodiče týden před očekávaným narozením vnuka/vnučky jejichž rodiče jsou izraelskými občany nebo mají v zemi povolený trvalý pobyt.

Sportovci nebo umělci na základě povolení generálního ředitele izraelského ministerstva kultury a sportu.

Podrobné informace jsou k dispozici na webových stránkách izraelské vlády.

Osoby s udělenou výjimkou k cestě do Izraele - další informace:

Pokud je osoba očkovaná nebo prodělala onemocnění Covid-19 mimo Izrael a Izrael očkování i prodělání nemoci uznává, může si zkrátit délku izolace a získat Zelený pas.

Kdo je ze strany Izraele považován za očkovanou osobu a osobu s prodělaným Covid-19:

  • Očkované osoby: vakcínou uznávanou WHO jako Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinovac, Sinopharm, the Serum Institute of India, nebo Johnson and Johnson; s platností od 1.12.2021 je uznávaná také vakcína Sputnik-V s podmínkou absolvování sérologického vyšetření na protilátky s pozitivním nálezem. Očkovací schéma musí být dokončené dle očkovacího schématu každé jednotlivé vakcíny a v souladu s očkovacím protokolem Izraele:
    • Osoby s dvoufázovým očkováním (v případě Johnson and Johnson postačuje jen jedna dávka), kdy od druhé dávky uplynulo nejméně 14 dní v den příletu do Izraele a nejvíce 180 dní.
    • Osoby, které obdržely třetí dávku a od její aplikace uplynulo 14 dní a více v den příletu do Izraele.
    • Poznámka pro osoby očkované vakcínou Sputnik-V: Takové osoby zůstávají v izolaci, dokud neobdrží pozitivní výsledek sérologického vyšetření provedené ihned po příletu do Izraele a do obdržení negativního výsledku PCR testu provedeném třetí den po vstupu do Izraele. Za první den izolace se počítá den příletu do země. Pokud sérologické vyšetření krve bude negativní, cestující bude nucen k návratu do země původu.
  • Držitelé digitálně ověřitelných certifikátů o očkování či prodělání nemoci s pozitivním testem NAAT (molekulární test obdobný PCR):
    • Ti, kteří přicestovali do Izraele 11. den a později po absolvování testu NAAT (ale ne více než 190 dnů od dne jejich odjezdu z Izraele)
    • Osoby, které jsou po prodělání nemoci očkovány alespoň jednou dávkou WHO uznávanou vakcínou, buď před proděláním nemoci, nebo po prodělání nemoci

Seznam zemí, jejichž certifikáty jsou ze strany Izraele digitálně ověřitelné je uveden zde:

https://corona.health.gov.il/en/directives/agreement-countries/

 

Jaké kroky podstoupit před odletem do Izraele:

1. Absolvování:

Výjimky z testování před odletem do Izraele:

  • Osoby, které pobývají mimo Izrael méně než 72 hodin
  • Osoby s prodělaným onemocněním a ty, které před cestou mohou prokázat pozitivní PCR test nejvíce 3 měsíce před příletem do Izraele a nejméně 11 dnů od testovacího dne. Poznámka: povinnost absolvovat PCR test po příletu do Izraele platí pro všechny přijíždějící osoby do Izraele.
  • Pokud během cesty osoba tranzituje a čas mezi prvním letem a letem do Izraele přesáhne 24 hodin, musí tato absolvovat PCR test během 72 hodin před nástupem na let směřující do Izraele.
  • Humanitární případy nebo případy nemožnosti provedení PCR testu – nutno podat žádost o výjimku z provedení PCR testu u Výboru pro výjimky (elektronická adresa viz výše

2. Vyplnit příjezdový formulář 48 hodin před nástupem cesty do Izraele

  • Nutno poskytnout osobní data cestovatele i jeho doprovodu, vyplnit prohlášení o zdravotním stavu, dodat informaci o očkování nebo prodělání nemoci a uvést adresu ubytování, ve kterém proběhne izolace do doby obdržení výsledku PCR testu provedenému po příletu do země
  • Osoby – držitelé digitálně ověřitelných očkovacích certifikátů naskenují očkovací certifikát, nebo certifikát o prodělání nemoci do příjezdového formuláře. Na tomto základě jim bude vygenerován Zelený pas opravňující k nástupu do letadla.
  • Osoby bez digitálně ověřitelného certifikátu musí v příjezdovém formuláři specifikovat obdržené vakcíny a připojit o vakcinaci doklady. Na tomto základě jim bude vygenerován Zelený pas opravňující k nástupu do letadla.
  • Po vyplnění příjezdového formuláře cestující obdrží link k předplacení si PCR testu ihned po příletu do Izraele. Cena předplaceného testu je 80 šekelů, bez předplacení stojí test po příletu do země 115 šekelů.

Co je třeba předložit leteckému personálu před odletem:

  1. Povolení k přicestování do Izraele (vystavuje Exeptions Committee)
  2. Potvrzení o dokončení registrace v příjezdovém formuláři – doporučuje se uložení digitální kopie dokončeného procesu příjezdového formuláře k možnému předložení při hraniční kontrole po příletu do Izraele
  3. Jeden z následujících dokladů o provedeném testování:
    • negativní výsledek PCR testu nejdéle 72 hodin před cestou. Pokud je cestovatel v zahraničí méně než 72 hodin, není povinen předkládat negativní PCR test před nástupem do letadla, nebo
    • negativní výsledek antigenního testu nejdéle 24 hodin před cestou (domácí samovyšetřovací balíček není pro tyto účely uznáván), nebo
    • pozitivní výsledek PCR testu provedený nejdéle 3 měsíce před nástupem cesty do Izraele s podmínkou, že uběhlo nejméně 11 dní od provedení testu, nebo
    • povolení k příjezdu do Izraele bez nutnosti provedení PCR testu před zahájením cesty
  4. Jeden z následujících dokumentů ve vztahu k očkování:

Co se děje po příletu do Izraele:

  1. Absolvování PCR testu ihned po příletu na letišti Ben Gurion – tato podmínka se vztahuje na všechny cestovatele přijíždějící do Izraele bez rozdílu věku, včetně očkovaných a zotavených osob z Covid-19.
  2. Nástup do 3 denní izolace (detailní informace k izolaci: https://corona.health.gov.il/en/directives/air-travel-covid19-green/?tab=isolation) - den vstupu na území je počítán jako první den izolace
  3. Provedení druhého PCR testu 3. den pobytu v Izraeli - pokud 2. test vyjde s negativním výsledkem, nutno vyčkat na informativní email/sms o propuštění z karantény. Ti, kteří 3. den po příletu neabsolvovali PCR test, musejí v izolaci setrvat po celou dobu 14 dní.
  • Osoby přijíždějící z červených zemí budou po provedení PCR testu po příletu na letišti převezeny do koronavirového zařízení, kde vyčkají na výsledek popříletového PCR testu. V případě, že bude negativní, mohou zařízení opustit a další izolaci vykonávat v domácím prostředí (hotelu) za předpokladu, že nebudou ve styku s dalšími členy domácnosti či jinými osobami. Dále pokračují bodem č.3

Cizinec, který nedodrží stanovená pravidla, bude navrácen do země původu.

Cizinec, který předloží padělaný nebo falešný dokument, nebo bude označen za potvrzený případ nákazy a odmítne nastoupit do izolace, nebo její podmínky poruší, bude mít odepřen vstup do Izraele na dobu 5 let.

Cizinec, který nebude označen za potvrzený případ nákazy a který poruší pravidla izolace, bude mít odepřen vstup do Izraele na dobu 3 let.

 

ODLET Z IZRAELE:

Podmínky a nařízení platná pro opuštění území Izraele se uvádějí zde: https://corona.health.gov.il/en/abroad/leaving-israel-by-air/

Aktálně platí nařízení předložení negativního PCR tetsu pro všechny cestující, kteří opouštějí Izrael. Výjimka je udělena jen těm osobám, které jsou držiteli Zeleného pasu vydaným Ministerstvem zdravotnictví Izraele.

Informace k předodletovému testování se uvádějí zde: https://corona.health.gov.il/en/abroad/leaving-israel-testing/


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688