cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  28.12.2021 16:40:42

6 nejlepších DEX agregátorů na kryptotrhu, které byste si neměli nechat ujít

Zhruba v posledním roce trh decentralizovaných financí (DeFi) rostl exponenciálně a dosáhl nedozírných výšin.

Abychom uvedli věci na pravou míru, v průběhu roku 2021 celkový objem peněz vstupujících do tohoto prostoru vzrostl z $25 miliard na více než $108 miliard, což je mimořádně pozoruhodné, zvláště když vezmeme v úvahu, že se tento sektor teprve rodí.

V tomto ohledu je třeba zdůraznit, že DEX agregátory – zkratka pro agregátory decentralizovaných burz (Decentralized Exchange) – v poslední době získaly velkou pozornost. Jsou to v podstatě platformy, které využívají model služeb založených na blockchainu (baas) a umožňují svým uživatelům těžit z nepřeberného množství nových kryptofinančních nástrojů z pohodlí jediného jednotného rozhraní. V tomto článku uvedeme některé z nejlepších a nejprominentnějších DEXů na dnešním trhu, takže bez dalších okolků přejdeme přímo k jádru věci.

RocketX

RocketX lze považovat za „hybridní agregátor likvidity“, který uživatelům nabízí to nejlepší z obou světů, tj. poskytuje jednotlivcům bezproblémový přístup k různým centralizovaným i decentralizovaným kryptoplatformám. Díky využití takové nové možnosti mohou uživatelé získat vysokou úroveň finanční likvidity pouhým stisknutím tlačítka.

Z hlediska provozu, RocketX využívá knihy objednávek od řady předních obchodních přepážek, díky čemuž je schopna nejen nabídnout nejlepší možné sazby, ale také minimalizovat jakékoli problémy související se skluzem (slippage).

Kromě toho je platforma první svého druhu, která podporuje více blockchainové swapy a token bridge, což uživatelům velmi usnadňuje transakce mezi různými ekosystémy. A konečně, RocketX je plně licencován a nabízí vysoký stupeň souladu s regulátorskými předpisy.

Atani

Jeden z nejpopulárnějších DEXů, které dnes fungují v rychle rostoucím ekosystému Solany, Atani v sobě skrývá řadu technických atributů, které kryptonadšenci v dnešní době zřejmě hledají. Pro začátek, platforma je plná funkcí „pokročilých objednávek“, jako je stop-loss modul a také automatická funkce zajištění zisku (kromě mnoha dalších).

Navíc platforma uživatelům poskytuje možnost provádět technickou analýzu stisknutím tlačítka, což umožňuje moudřejší investiční rozhodnutí. A konečně, Atani DEX je vybaven kvalitním sledovačem portfolia a modulem pro upozornění na cenu, který uživatelům umožňuje maximalizovat své zisky zcela bez námahy.

PancakeSwap

PancakeSwap, jeden z nejpopulárnějších DEXů dneška fungujících na Binance Smart Chainu (BSC), je určen především pro usnadnění operací s tokeny souvisejícími s BEP-20 sítí.

Platforma využívá model automatického tvůrce trhu (AMM), ve kterém mají uživatelé možnost obchodovat proti fondu likvidity, který se skládá výhradně z prostředků zákazníků. Kromě toho je třeba poznamenat, že protokol je rutinně kontrolován společností CertiK, jednou z nejvýznamnějších firem v oblasti zabezpečení smart kontraktů na současném trhu.

1inch

Jeden z nejpopulárnějších existujících DEX agregátorů, 1inch nabízí svým uživatelům atraktivní směnné kurzy především získáváním efektivních swapovacích tras napříč řadou různých obchodních platforem.

Z provozního hlediska je také třeba zdůraznit, že platforma byla navržena tak, aby běžela na síti Etherea a také na Binance Smart Chainu (BSC), což uživatelům umožňuje diverzifikovat jejich obchodní možnosti.

Uniswap

Nepochybně původní zakladatel tohoto seznamu, Uniswap, je jedním z prvních DEX protokolů, který si vybudoval značku na rychle se vyvíjejícím decentralizovaném finančním trhu. Platforma umožňuje uživatelům usnadňovat automatizované směny tokenů a byla postavena na ekosystému Etherea.

Z provozního hlediska je třeba poznamenat, že systém využívá funkční model, který umožňuje sdružování nativních likviditních rezerv platformy, což uživatelům poskytuje přístup k vysoké úrovni peněžního přílivu/odlivu v kteroukoli danou chvíli.

DYdX

Poslední položkou na našem seznamu je dYdX, decentralizovaná burza, která využívá vysoce sofistikovaný framework pro smart kontrakty, který je pravidelně kontrolován předními třetími stranami v oblasti kybernetické bezpečnosti. Výsledkem je, že platforma umožňuje vysokou úroveň ochrany osobních údajů, bezpečnosti a transparentnosti.

Kromě toho je třeba poznamenat, že dYdX je extrémně efektivní a vyznačuje se jednoduchým uživatelským rozhraním, které může používat kdokoli – bez ohledu na jeho technické schopnosti nebo zdatnost v kryptu.

Jak můžete vidět, možností je v prostoru decentralizovaných burz opravdu hodně. Je však na každém, aby si vyzkoušel, která platforma mu osobně nejvíce vyhovuje.

 

Zdroj: cryptodaily.co.uk/2021/11/top-6-dex-aggregators-in-the-crypto-market-that-you-shouldnt-miss

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech


Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Čt 12:27  Graf dne – Bitcoin (18.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)
St 10:31  Povinnosti CAIs (MiCA) JUDr. Lumír Schejbal (SCHEJBAL&PARTNERS)
Út 13:45  Halving BTC se blíží X-Trade Brokers (XTB)
Po 10:42  Zlato trhá rekordy, ale prodávat nemusí být moudré Martin Stránský (WBTCB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688