Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
22.12.2021 18:20:48

Vánoční skok v počasí. Na Štědrý den se oteplí o 10 °C

 

Přímo na Štědrý den vpadne do střední Evropy velmi teplý vzduch od západu od oceánu. Teplá fronta byla očekávána, razance ale bude větší, než se myslelo. Takový agresivní vpád od oceánu zpravidla doprovází silný západní vítr. Nebude tomu jinak ani na Štědrý den. Přijde vichřice. Přitom v noci na Štědrý den ještě bude přecházet ona teplá fronta zpočátku se sněžením, pak i mrznoucím deštěm. Čtvrteční teploty kolem -1 °C vystřídají páteční teploty kolem 8 °C. Někde tak bude teplotní skok necelých nebo i rovných 10 °C.

Pořadí charakteru počasí bude ze čtvrtka na pátek prvně sněžení, pak mrznoucí déšť, pak bláto. Do toho postupně vichřice. I v sobotu bude docela teplo, kolem 6 °C. Chladněji bude na severu. Ochlazování v dalších dnech má být jen pozvolné. Zimní počasí krátce zmizí i s hor, vracet se tam od severu začne v sobotu a neděli.  


Předpověď počasí do Vánoc a během nich

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, odpoledne od západu občas sněžení, později přejde v mrznoucí déšť, později v déšť. Přechodně se vytvoří na podchlazeném zemském povrchu i ledovka! Teploty -3 až 1 °C, večer od JZ oteplování. 

V pátek bude bude zataženo až oblačno, občas déšť, na východě zpočátku sněžení a mrznoucí déšť. Teploty 5 až 10 °C. Silný vítr

V sobotu bude zataženo až oblačno, občas déšť, na severu později už od 400 m n. m. srážky sněhové nebo smíšené, jinde až od 1 000 m n. m. Teploty 3 až 7 °C, na severu jen 1 °C. 

V neděli bude zataženo až oblačno, občas déšť, na severu už od 400 m n. m. srážky sněhové nebo smíšené, jinde až od 1 000 m n. m. Teploty 2 až 6 °C, na severu jen 0 °C. 

Počasí 24.12.2021


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty