msmt.cz (MŠMT)
Z domova  |  18.12.2021 13:18:00

Nový ministr školství Petr Gazdík byl uveden do úřadu

PG-RP-PF
Praha, 18. prosince 2021Premiér Petr Fiala dnes slavnostně uvedl do funkce nového ministra školství, mládeže a tělovýchovy Petra Gazdíka. Na tiskové konferenci spolu představili priority nové vlády pro další směřování resortu školství a vzdělávání v České republice.

"Petr Gazdík je zkušený politik, který má velké zkušenosti z komunální a regionální politiky, a který se dlouhodobě zabývá oblastí školství. Jsem přesvědčen, že to je ten pravý člověk pro to, aby v této době mohl řídit resort, který je rozsáhlý, který je mimořádně důležitý, a který bude i do budoucna vyžadovat řadu změn tak, aby školství dobře dokázalo reagovat na výzvy, které před ním stojí, a abychom měli školy, které připravují naše děti a mladé lidi pro život ve společnosti 21. století," řekl při slavnostním uvedení nového ministra školství Petra Gazdíka premiér Petr Fiala. "Jsme na ministerstvu, které jsem měl v letech 2012 a 2013 tu čest vést a na tu dobu vzpomínám velmi rád. Odcházející ministr Robert Plaga patřil k výjimkám z předcházející vlády, který pravidelně konzultoval věci s opozicí, informoval nás o svých krocích a vedl dialog, tedy věřím, že zde bude určitá kontinuita," dodal ve svém vystoupení na tiskové konferenci předseda vlády.

"Klíčovým slovem, které zmínil pan premiér, je kontinuita. Ministerstvo školství bude ministerstvem, které může navazovat na práci vykonanou v uplynulém volebním období. Klíčovým dokumentem je Strategie 2030+, která je vydiskutována jak s odbornou veřejností, tak má i politickou shodu napříč politickým spektrem a našim zásadním úkolem bude uvést ji do života, uvést ji do podoby, která se dotkne každodenního života každé vzdělávací instituce v České republice," řekl Petr Gazdík na své první tiskové konferenci v roli ministra školství, mládeže a tělovýchovy. "Dalšími klíčovými slovy jsou motivace, ale také rodiče a veřejnost, protože my a naše vláda bude muset vysvětlit změny ve vzdělávání zejména rodičům. Každý jsme chodili do školy, a každý chceme pro naše děti to nejlepší a myslíme si, že tak, jak jsme se učili my, se musí učit i naše děti. Ale ta doba už je někde jinde a to musíme veřejnosti vysvětlit. Budou to nelehké čtyři roky. Naštěstí mám ale tu čest navazovat na práci svých předchůdců, včetně pana premiéra," uzavřel nový ministr školství Gazdík. Při svém jmenování rovněž ocenil konstruktivní přístup svého předchůdce v úřadu Roberta Plagy. "Dohodli jsme se, že bude na MŠMT pokračovat jako můj politický náměstek," řekl Petr Gazdík.

Medailonek nového ministra školství Petra Gazdíka naleznete na stránkách Úřadu vlády ZDE.

uvedení2

Robert Plaga vítá v budově MŠMT předsedu vlády Petra Fialu a svého nástupce v úřadu Petra Gazdíka

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688