army.cz (MO ČR)
Armáda  |  17.12.2021 00:00:00

Prohlášení Severoatlantické rady k situaci v Ukrajině

S vážností posuzujeme důsledky současné situace pro bezpečnost Aliance. Na jakékoliv zhoršení našeho bezpečnostního prostředí budeme vždy reagovat s rozhodností, a pokud bude potřeba, také posílením naší kolektivní obrany. NATO přijme veškerá nezbytná opatření k zajištění bezpečnosti a obrany všech spojenců NATO. Jakákoli další agrese proti Ukrajině by měla obrovské důsledky a stála by vysokou cenu. NATO bude i nadále úzce koordinovat své kroky s příslušnými zúčastněnými stranami a dalšími mezinárodními organizacemi včetně EU.

Znovu vyjadřujeme podporu územní celistvosti a svrchovanosti Ukrajiny v rámci jejích mezinárodně uznaných hranic a vyzýváme Rusko, aby stáhlo své síly z Ukrajiny v souladu se svými mezinárodními závazky a povinnostmi. Podporujeme právo všech zemí rozhodovat o své budoucnosti a zahraniční politice bez vnějšího vměšování. Vztah NATO s Ukrajinou je záležitostí pouze Ukrajiny a 30 spojenců NATO. Důrazně odmítáme jakékoli pokusy o rozdělení alianční bezpečnosti.

Jsme připraveni na smysluplný dialog s Ruskem. Naše dlouhodobá nabídka na pozvání Ruska k zasedání Rady NATO-Rusko v blízké budoucnosti stále trvá. Jsme si vědomi nedávných návrhů Ruska týkající se evropské bezpečnosti. Zdůrazňujeme, že jakýkoli dialog s Ruskem by musel probíhat na základě reciprocity, řešit obavy NATO z ruského jednání, vycházet ze základních principů a dokumentů evropské bezpečnosti a probíhat za konzultace s evropskými partnery NATO. Pokud Rusko podnikne konkrétní kroky ke snížení napětí, jsme připraveni pracovat na posílení opatření k budování důvěry. Relevantní platformou je rovněž OBSE.

NATO je obrannou aliancí a bude i nadále usilovat o mír, bezpečnost a stabilitu v celém euroatlantickém prostoru. Jsme jednotní v obraně a ochraně všech spojenců.

]]>





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688