cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  16.12.2021 17:19:28

Analytik: „Deflační síly“ představují optimistický výhled pro BTC a ETH v roce 2022

Analytik: „Deflační síly“ představují optimistický výhled pro BTC a ETH v roce 2022

16.12.2021 / Crypto Kingdom

Zvažte hypotézu: deflace by mohla příští rok vystřídat inflaci. Pokud tomu tak bude, kryptoměny by mohly převládnout nad ostatními třídami aktiv.

Toto je hypotéza, na jejímž základě je analytik Bloomberg Intelligence Mike McGlone optimistický ohledně výhledu Bitcoinu a Etherea v roce 2022. Říká, že „deflační síly“ vynesou kryptoaktiva do nových výšin.

Krypta, Fed a konec hry v roce 2022

McGlone ve svém prosincovém vydání Globálního kryptoměnového výhledu Bloombergu zveřejnil býčí případy pro Bitcoin i Ethereum. Očekává, že USA v roce 2022 přijmou kryptoměny s řádnou regulací a souvisejícími býčími cenovými implikacemi. Vzhledem k šíření revolučních technologií, jako jsou krypto dolary a nezaměnitelné tokeny (NFT) – jsou možnosti nekonečné.

Současný globální finanční systém prochází přinejmenším těžkými časy. Především kvůli pandemii COVID-19. Ta vedla k okamžitým narušením a ochromení produktivity. Tím vybudovala pevný základ pro budoucí měnové problémy.

Četné centrální banky začaly tisknout obrovské množství fiat měn, aby zmírnily některé krátkodobé bolesti. Výsledek? Míra inflace se vyšplhala na úroveň, která tu nebyla po několik desetiletí. V USA dosahuje 6,8 %, což je nejvíce za téměř 40 let.

Národní měny, jako je americký dolar, pomalu ztrácejí svou kupní sílu.

„Obnovený impuls od Federálního rezervního systému pro odstranění nápojové mísy a klesající výnosy dluhopisů mohou v roce 2022 ukazovat na makroekonomické prostředí, které upřednostňuje největší kryptoměny Bitcoin a Ethereum,“ dodává zpráva.

Tedy, klesající výnos ze státního dluhopisu ukázal na rizika oživení deflačních sil v roce 2022.

Pro kontext: Ukazatel 10letých výnosů klesl o dva bazické body na 1,48 % po předčasném nárůstu až na 1,52 %. Tento pohyb byl způsoben hlavně poklesem inflačních očekávání, přičemž 10letá zlomová sazba klesla o čtyři bazické body na 2,45 %. Reálné výnosy neboli sazby státních cenných papírů chráněných před inflací vzrostly nad minus 1 %.

Krypto aktiva vykazují na konci roku 2021 rozdílnou sílu oproti akciím, což může předpovídat, že v roce 2022 budou digitální aktiva pokračovat v lepším výkonu.

„Primární silou, která zvrátila očekávání ohledně zpřísnění Federálního rezervního systému v roce 2022, je pokles akciového trhu, který může být pro Bitcoin tak trochu win-win situací.“

Zvažme níže uvedenou grafiku, která znázorňuje jednoroční vývoj ceny future fondů Fedu pro vyšší sazby v roce 2022.


Utahuje Fed sen? Bitcoin může napovědět, zdroj: Bloomberg Intelligence

Neúspěšné pokusy Federálního rezervního systému o udržení utahování cyklů, jak je ukázáno výše, naznačují, že USA „následují Japonsko a Evropu směrem k negativním výnosům“.

BTC však zůstává v režimu zjišťování ceny, je rizikovým aktivem a s přílivem akcií roste.

Bitcoin bude čelit počátečním protivětrům, pokud akciový trh klesne, ale v rozsahu, v jakém klesající ceny akcií tlačí na výnosy dluhopisů a motivují k větší likviditě centrální banky, může mít krypto největší prospěch.“

Přechodné období

Jak již bylo zmíněno výše, americký státní dluhopis se konsolidoval pod 2% hranicí navzdory širokému konsensu o vyšších výnosech.

„To může být primární indikátor přechodu zpět k deflačnějšímu prostředí v roce 2022 ve prospěch bitcoinu.“

Podívejte se na graf níže, výnosy v USA se propadly do záporných hodnot. Nadcházející digitální rezervní aktivum z toho může mít největší prospěch.


Bitcoin může mít největší prospěch z nižších výnosů, zdroj: Bloomberg Intelligence

Při pohledu na graf hlavní komoditní stratég prohlásil:

Fondy se přesouvají od starého analogového zlata směrem k Bitcoinu a Ethereu. Otázka pro rok 2022 se soustředí na obrácení nebo zrychlení těchto toků. Vzhledem k poklesu výnosů dluhopisů je naše pozornost zaměřena na to druhé.“

Rizika alokace portfolia

Podle McGlona nyní finanční manažeři čelí „větším rizikům“, protože nadále mají portfolia bez kryptoměn, což je vidět u Bloomberg Galaxy Crypto Indexu (BGCI), který je ukazatelem největších kryptoměn na trhu a vzrostl od roku 2019 o 1 200 % oproti 90 % u S&P 500:

„Výkonnost v minulosti není ukazatelem budoucích výsledků, ale když nová třída aktiv předčí stávající držitele, odpůrci nemají jinou možnost, než se přidat. Vidíme, že tento proces bude hrát primární roli v roce 2022, protože finanční manažeři mohou čelit větším rizikům, pokud nadále nebudou mít v portfoliu žádné alokace do kryptoměn.“

Zde je důvod: Graf ukazuje obrovský nárůst tržní kapitalizace krypto dolaru. Nachází se nad $130 miliardami.


Šíření krypto dolaru a postupující BGCI, zdroj: Bloomberg Intelligence

Celkově v příštím roce převládnou „deflační síly“ a inflace se přestane rozšiřovat po celém světě. To by mohlo pomoci Bitcoinu, dokonce i ropě a zlatu, dosáhnout významného vývoje.

Obecně lze říci, že zprávy, jako je tato, skutečně vnášejí určitý optimismus uprostřed rostoucích obav ohledně trhu digitálních aktiv.

Zdroj: ambcrypto.com

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Čt 17:30  Bitcoin roste o 4 % před čtvrtým půlením💥 X-Trade Brokers (XTB)
Čt 12:27  Graf dne – Bitcoin (18.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688