kraj-lbc.cz (Liberecký kraj)
Z regionů  |  15.12.2021 00:00:00

Liberecký kraj podporuje inovaci a rozvoj univerzity i malých a středních firem

15. 12. 2021

S připravovanými mezinárodními projekty Technické univerzity Liberec se seznámili účastníci krajské Rady pro výzkum, vývoj a inovace. Její členové se sešli už po osmnácté, aby zhodnotili aktuální vývoj v oblasti výzkumu a inovací a projednali nové výzvy do roku 2022.

Univerzitní projekty se ucházejí o finanční podporu z programu Asistenčních voucherů, který je zaměřen na spolufinancování přípravy kvalitních projektů v oblasti výzkumu a vývoje a také na rozvoj lidských zdrojů pro tuto oblast. Pro jejich zrealizování bude Technická univerzita žádat dotační podporu z programu Horizon Europe, který uveřejnil výzvu Twinning zaměřenou na spolupráci výzkumných center a univerzit v rámci zemí Evropské unie. Partnery Technické univerzity v uvažovaných projektech budou významné univerzity a výzkumné instituce z Německa, Norska, Švédska a Španělska.

„Podpořit formou Asistenčních voucherů spolupráci s významnými vědeckými institucemi a univerzitami v rámci EU a zvýšit tak celkovou kvalitu výzkumu na Technické univerzitě z hlediska mezinárodního srovnání je pro Liberecký kraj velmi důležité z hlediska naplnění cílů regionální RIS3 strategi ,“ uvedl Jiří Ulvr, radní pro řízení resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Jedním z dalších bodů k diskuzi bylo projednání připravované výzvy Regionálního inovačního programu pro rok 2022, který je zaměřen na podporu vývoje a inovací v malých a středních podnicích a rozvoji spolupráce mezi výzkumnou a podnikatelskou sférou. K připravované výzvě proběhla obsáhlá diskuse s ohledem na úpravu některých podmínek pro žadatele startovacích voucherů a navýšení váhy specifického kritéria S2 ze 40 na 50 %. Tímto kriteriem je hodnocena realizovatelnost a inovativnost projektu.

Regionální inovační program je zaměřen na zvýšení konkurenceschopnosti a využití inovačního potenciálu firem v Libereckém kraji. Subvence do tohoto potenciálu jsou klíčové pro další rozvoj podniků a společností, pro aplikace výsledků výzkumu a vývoje do praxe a v neposlední řadě pomáhají vznikat novým podnikatelským subjektům s inovativním potenciálem,“ dodal Jiří Ulvr.

Blanka Freiwilligová
odborný zaměstnanec oddělení tiskového a vnějších vztahů
blanka.freiwilligova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226326

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688