Ústecký kraj (kr-ustecky.cz)
Z regionů  |  09.12.2021 00:00:00

Ústecký kraj jednal s dopravcem ČSAD Slaný o problémech na Teplicku

Ve čtvrtek 9. prosince proběhlo jednání krajského radního pro oblast dopravy Marka Hrabáče se zástupcem společnosti ČSAD Slaný Janem Varhaníkem o problémech ve veřejné dopravě na Teplicku.
foto

Na jednání zástupce nového dopravce vysvětlil, čím byly tyto problémy způsobeny a proč nejsou obsluhovány všechny linky.


„Za celé vedení naší společnosti se omlouváme cestujícím, kterým nejetí autobusových spojů a dalších problémů s tím spojených zkomplikovalo jejich cestu do práce, do školy, k lékaři či na nákup. Zároveň se omlouváme vedení Ústeckého kraje. Problémy nastaly z důvodu špatného technického propojení odbavovacího systému a zároveň kvůli nedostatku řidičů. Před nástupem do nové oblasti Teplicka jsme měli nasmlouvaných dostatek řidičů k zajištění dopravní obslužnosti. I přes podepsané pracovní smlouvy jich dvacet nenastoupilo. Tento problém řešíme zápůjčkou řidičů v rámci koncernu ICOM transport a vedle toho cílenou náborovou kampaní. O víkendu nastoupí noví řidiči, kteří pomohou aktuální situaci na Teplicku stabilizovat. Dalším problémem je současná epidemická situace kolem viru Covid 19, kvůli které v současné době evidujeme 150 řidičů v pracovní neschopnosti. Dále posilujeme oblast IT, která zajišťuje online 24 hodinovou podporu pro řidiče, a dispečink jsme posílili o dva zkušené dispečery, kteří zabezpečí plánování a plynulý provoz,“ řekl zástupce vedení společnosti ČSAD Slaný Jan Varhaník.


„Takto jsme si plnění smlouvy samozřejmě nepředstavovali. Ještě než nový dopravce vyjel do ostrého provozu, ubezpečoval nás, že je vše perfektně připraveno. Na dnešním jednání jsme byli informováni o opatřeních a krocích, které již podnikl k nápravě, aby nedocházelo k takovým výpadkům a nejetí spojů,“ řekl krajský radní pro oblast dopravy Marek Hrabáč. „Doufám a pevně věřím, že se situace na Teplicku vyřeší co nejdříve, aby cestující nezůstávali na zastávkách,“ dodal radní Hrabáč.


Ústecký kraj situaci i po jednání s dopravcem nadále pozorně sleduje. Informace o případně nezajištěných spojích, které budou kraji známy včas, můžete nalézt zde.

foto


Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 9.12.2021 / 9.12.2021
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688