skoda-auto.cz (Škoda auto)
Auto Moto  |  08.12.2021 10:30:02

Nová ŠKODA FABIA získala pět hvězdiček v testu Euro NCAP

„Pětihvězdičkové hodnocení nového vozu ŠKODA FABIA v testu Euro NCAP potvrzuje náš silný závazek vůči bezpečnosti našich zákazníků a všech ostatních účastníků silničního provozu. Jsme hrdí na to, že již od roku 2008 získávají všechny nové vozy ŠKODA po uvedení na trh nejvyšší možné hodnocení. Nová FABIA je druhým modelem v řadě, který získal toto ohodnocení po zpřísnění podmínek. Přechodem na platformu MQB A0 nabízí FABIA poprvé mnoho bezpečnostních a asistenčních systémů doposud známých z vozů vyšších tříd, které zároveň zvyšují bezpečnost tohoto oblíbeného modelu.“


Johannes Neft, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO odpovědný za oblast Technického vývoje

Nová ŠKODA FABIA dosáhla vynikajících výsledků v rozsáhlých nárazových a bezpečnostních testech organizace European New Car Assessment Programme (Euro NCAP). I přesto, že byla hodnotící kritéria těchto testů v roce 2020 opět zpřísněna, získala čtvrtá generace tohoto úspěšného modelu 78 % maximálního možného počtu bodů. Nová FABIA patří k nejbezpečnějším vozům ve své třídě, protože získala 85 % maximálního počtu bodů za ochranu dospělých cestujících a 81 % za ochranu dětí. V obou oblastech tak dosáhla skvělého výsledku. Nová FABIA tím pokračuje v působivé sérii špičkových hodnocení modelů značky ŠKODA. Od roku 2008 získalo všech 14 testovaných vozů značky ŠKODA nejvyšší pětihvězdičkové hodnocení.

ŠKODA FABIA je vybavena až devíti airbagy a poprvé nabízí na přání kolenní airbag řidiče a zadní boční airbagy. Bezpečné upevnění dětských autosedaček zajišťují systémy uchycení ISOFIX a TopTether, které jsou pro sedadlo spolujezdce a vnější zadní sedadla součástí standardní výbavy.

Platforma MQB A0 přináší nejen vysokou torzní tuhost karoserie díky tomu, že je téměř 80 % použitých komponentů z vysokopevnostní oceli, ale také poprvé umožnila použití sedmi nových asistenčních systémů. Patří mezi ně například Asistovaná jízda 2.0, která sdružuje adaptivní tempomat (ACC), Asistent jízdy v pruzích (Lane Assist) a Rozpoznávání dopravních značek, které umožňuje automatickou podporu podélného a příčného vedení vozu. FABIA dále nabízí Asistenta změny jízdního pruhu (Side Assist) a Front Assist s prediktivní ochranou chodců a cyklistů. Během parkování pomáhají řidiči na přání dostupné Automatické parkování, Asistent pro manévrování (Manoeuvre Assist) a zadní parkovací kamera.

European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) je sdružení ministerstev dopravy, automobilových klubů, svazů pojišťoven a výzkumných ústavů z osmi evropských zemí, založené v roce 1997. Konsorcium má sídlo v belgické Lovani (Leuven). Provádí bezpečnostní testy aktuálních modelů a hodnotí jejich aktivní a pasivní bezpečnost. V uplynulých letech se testy postupně zpřísňovaly a nyní zahrnují několik scénářů kolizí. Zatímco dříve se hodnotily výhradně výsledky nárazových testů, dnes se do výsledku stále výrazněji promítá i hodnocení aktivních bezpečnostních a asistenčních systémů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688