plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  08.12.2021 00:00:00

Novináři z největších evropských deníků navštívili Plzeň

Zdroj foto: Plzeň - TURISMUS

Zdroj foto: Plzeň - TURISMUS

Během druhého adventního víkendu navštívili Plzeň zahraniční novináři z vlivných světových médií, byli mezi nimi zástupci britských společenských deníků The Daily Mail a The Sun, největších irských bulvárních novin The Sunday World a multimediální zpravodajské agentury Press Association, která dodává články do většiny regionálních médií Velké Británie. Přítomni byli i novináři z polských online médií (Podroze.gazeta.pl, Wirtualna Polska), časopisů (Swiat kobiety) a rádií (pořad Miejsce za miejscem v RDC) a taktéž lotyšská žurnalistka píšící pro největší pobaltský zpravodajský portál Delfi.lv.

Předvánoční press trip uspořádala městská příspěvková organizace Plzeň – TURISMUS, která se tematickým výletům pro novináře, zabývající se cestovatelskou problematikou, věnuje dlouhodobě a každoročně je pořádá pro české i zahraniční žurnalisty. „Články sepsané na základě osobní návštěvy mají větší váhu než placená inzerce a je to způsob, jak se za minimální náklady objevit na stránkách titulů, kde bychom si mediální prostor dovolit nemohli,“ uvedla Zuzana Koubíková, ředitelka organizace Plzeň – TURISMUS.

Novináři se podívali do nejvýznamnějších turistických cílů v Plzni – historického podzemí, Pivovarského muzea, Západočeského muzea, Staré synagogy prozářené festivalem Osm světel a do Loosových interiérů. Nechyběla ani komentovaná procházka centrem města a návštěva katedrály sv. Bartoloměje. Po náročném dni se novináři zastavili U Salzmannů, v nejstarší restauraci ve městě, kde ochutnali tradiční českou štědrovečerní večeři, která sklidila velký úspěch.

Během druhého dne se zástupci médií přesvědčili o tom, že západočeská metropole je oprávněně považována za hlavní město piva. Po prohlídce plzeňského pivovaru se přesunuli do pivovaru Purkmistr, odpočinuli si v pivních lázních a vyzkoušeli tradici zdobení perníčků. Část skupiny ještě před odjezdem zavítala do kreativní zóny DEPO2015 na interaktivní výstavu Tajuplný les. „Z návštěvy jsem nadšený, Plzeň je skvělé město. Česko má úžasnou kulturu, kterou stojí za to zažít,“ uvedl nadšeně Jonjo Maudsley, zástupce zpravodajské agentury Press Association.

Editace textu: Eva Kriegerová


Zveřejněno: 8. 12. 2021, Martin Pecuch

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688