plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  08.12.2021 00:00:00

Plzeň podpoří Linku bezpečí, domácí hospicovou péči i nákup kotců pro psy v Domově sv. Františka

Plzeň podpoří Linku bezpečí, domácí hospicovou péči i nákup kotců pro psy v Domově sv. Františka

Město Plzeň poskytne neinvestiční dotace třem subjektům v celkové výši 226 tisíc korun. Zastupitelé města schválili také poskytnutí jedné investiční dotace ve výši 200 tisíc korun organizaci NADĚJE na pořízení automobilu pro provoz sociálních služeb. Finanční prostředky jsou poskytnuty z rozpočtu Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně.

„Částkou 50 tisíc korun podpoříme Linku bezpečí pro děti a mládež z našeho města. Sto tisíc korun obdrží Domov – plzeňská hospicová péče na podporu hospicové péče v Plzni a okolí. Městská charita získá příspěvky na mimořádnou pomoc osob bez domova ve výši 50 tisíc korun a na pořízení kotců pro psy v Domově sv. Františka 26 tisíc korun. Organizace NADĚJE získá finanční příspěvek na nový automobil 200 tisíc korun,“ vysvětlila náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková.

Linka bezpečí je určena pro děti a mladé lidi v tíživých a krizových situacích. Organizace předpokládá, že v roce 2021 se na službu obrátí kolem 145 tisíc dětí.

Domov-plzeňská hospicová péče, z.ú., je provozovatelem zařízení mobilní hospicové a paliativní péče. Organizace je poskytovatelem nepřetržitých služeb (24 hodin denně, 7 dní v týdnu). Podpora mobilní specializované paliativní péče nebo domácí péče je součástí priorit dotačního programu „Služby a činnosti v sociální oblasti“. „Domov-plzeňská hospicová péče na konci října informoval magistrátní odbor sociálních služeb o plánovaném ukončení poskytování služeb hospicové péče pro dospělé klienty. K ukončení služeb dojde k 1. prosinci 2021. Nově budou cílovou skupinou pouze dětští klienti. Důvodem je nedostatek finančních prostředků,“ doplnila náměstkyně Eliška Bartáková.

Městská charita Plzeň je největším a nejkomplexnějším poskytovatelem sociálních služeb pro osoby bez domova na území města Plzně (azylové domy, terénní program, noclehárna a nízkoprahové denní centrum). V současné době je kapacita její noclehárny 45 lůžek. Během zimních měsíců je zvýšený zájem o místa v noclehárně a kapacitní možnosti nejsou dostatečné. V případě, že je kapacita noclehárny naplněná, snaží se město prostřednictvím charity zajistit přespání klientů v komerčních ubytovnách. „Pokud zimní měsíce nebudou vyžadovat zajištění dalších kapacit pro přespání na ubytovnách, bude organizace z dotace (případně z její části) hradit nákup vybavení pro dané služby, případně nákup dalších nezbytných potřeb (testery na drogy, palandy a matrace),“ upřesnila Eliška Bartáková. Organizace dále podala žádost na pořízení dvou kotců pro psy. Kotce jsou určeny zejména pro zimní měsíce, aby bylo umožněno přespání i těm osobám bez domova, které mají psa. Kotce budou využívány primárně pro klienty noclehárny, ale zároveň i pro klienty ostatních sociálních služeb Domova sv. Františka.

Organizace NADĚJE je v rámci Plzeňského kraje poskytovatelem celkem tří sociálních služeb – azylové domy, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi a nízkoprahové zařízení pro děti a mládež. Služba sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi je poskytována terénní formou. Organizace v současné době bojuje s dosluhujícím vozovým parkem.

Text: Adriana Jarošová


Zveřejněno: 8. 12. 2021, Martin Pecuch

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688