Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Přeprava  |  06.12.2021 00:00:00

Velká část spěšných vlaků na lince R49 mezi Prahou a Benešovem u Prahy vyjede kvůli koronaviru o měsíc později

Vzhledem k nepříznivé epidemiologické situaci se zástupci Středočeského kraje, Integrované dopravy Středočeského kraje a organizace ROPID domluvili s Českými drahami na prodloužení omezení provozu u větší části spěšných vlaků linky R49 z Benešova u Prahy, resp. Olbramovic do Prahy a zpět. Tyto posilové vlaky nejezdí v souvislosti s epidemií COVID-19 už od poloviny března a vzhledem k nepříznivému vývoji bude termín jejich obnovení posunut na 10. leden 2022. S novým jízdním řádem, který začne platit od 12. prosince 2021 tak zatím tyto vlaky nevyjedou.

„Nejsem vůbec nadšený z toho, že spěšné vlaky na lince R49 vyjedou o měsíc později, ale rozumím tomu, že pokud nejsou kvůli covidu k dispozici strojvedoucí a ještě k tomu opět klesá počet cestujících, tak se to asi jinak udělat nedá.“uvedl radní pro veřejnou dopravu Středočeského kraje Petr Borecký.

„Omezení části spěšných vlaků na lince R49 mě samozřejmě netěší, ale vzhledem k okolnostem to považuji za jediné rozumné řešení,“ dodal ředitel IDSK Zdeněk Šponar.

Ve směru do Prahy zatím nepojedou v pracovní dny vlaky, které odjíždějí z Tábora ve 3:57 (Sp 1500), z Olbramovic v 6:57 (Sp 1504) a z Benešova v 8:07 a 17:15 (Sp 1506 a 1508). V opačném směru z Prahy hl. n. nebudou zajištěné vlaky s odjezdem v 7:01, 15:56 a 17:56 (Sp 1501, 1505 a 1509).
Stejně jako doposud bude zachován provoz tří spojů mezi Prahou, Benešovem a Táborem. Ve směru z Prahy hl.n. pojede v pracovní dny, o sobotách a 24. prosince vlak v 5:12 (Sp 1502), v pracovní dny bude zajištěn spoj s odjezdem z Prahy hl. n. v 16:56 (Sp 1507). V opačném směru ČD zajistí také spoj s odjezdem z Tábora do Prahy v 8:24 (Sp 1503).

„V souvislosti s epidemií vynakládáme značné úsilí na personální zajištění všech regionálních vlaků v rámci objednávky Prahy a Středočeského kraje. Aktuálně tak jsme schopni základní dopravní obslužnost v regionu pokrýt. Vzhledem k aktuálním opatřením a prognózám vývoje v následujících týdnech ale znovu dochází k poklesu počtu přepravovaných cestujících. S objednateli dopravy jsme se proto domluvili na posunutí termínu obnovení provozu odřeknutých spojů linky R49 na druhou lednovou dekádu,“ uvedl ředitel Oblastního centra obchodu Střed Českých drah Jakub Goliáš.

 



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články ke koronaviru a nemoci COVID-19






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688