David Jukl (Mercurius Pro)
Makroekonomika  |  06.12.2021 08:47:01

Výhled na 48. týden 06.12.2021 - 10.12.2021

V minulém týdnu na trzích pokračovala převážně výprodejní nálada. Své sehrává nová varianta Covidu. K tomu se přidal ještě šéf Fedu Powell, který výrazně změnil svůj tón vyjadřování z posledních měsíců a poukázal na fakt, že aktuální míra inflace by nemusela být jen dočasnou záležitostí. Tím naznačil, že soustředění Fedu se může začít výrazně rychleji ubírat jestřábím směrem. Na trzích roste pravděpodobnost rychlého zvyšování úrokových sazeb. Powell v minulém týdnu naznačil, že na dalším zasedání bude Fed diskutovat minimálně o výrazně rychlejším utažení odkupu dluhopisů. Pronesl také doslova, že výraz “přechodná inflace” již není aktuální. Páteční data z nezaměstnanosti v USA sice trhy nenadchla, co se týká čísel o nově vytvořených místech. Její celková míra je ale poměrně velmi nízká a dá se předpokládat, že prostor k utahování nabízí. 


Názory na konkrétní rychlost zásahu Fedu se liší. Někteří si myslí, že nejdříve bude probíhat samotné stažení odkupu dluhopisů a na zvyšování úrokových sazeb dojde až v roce 2023 a považují aktuální pokles na trhu za zajímavou nákupní příležitost. Zda tomu tak bude ukáže v následujících týdnech několik faktorů. První důležitý bod bude, zda dokáže proniknout nová varianta Omicron očkovací bariérou. Jak bude silná v ohledu k počtu vážných případů a plnění kapacity nemocnic. Prozatím se zdá, že tato varianta nemusí způsobit velké množství akutních případů. Někteří odborníci dokonce poukazují, že se může jednat o rychle se šířící slabou variantu, která by vlastně mohla společnost proočkovat. Odpověď na otázku zda tomu tak skutečně bude se dozvíme v následujícíh týdnech. Oproti tomu míru inflace, jejíž čísla americká ekonomika ukáže v následujícím týdnu, očekávat vysoko můžeme. 


Dozajista se nebude jednat o klidné týdny a to, zda budou příležitostí, nebo jsme sledovali začátek širšího výprodeje, se dozvíme velmi brzy. 


Makroekonomické ukazatele:


Pondělí

Zakázky v průmyslu - Německo.


Úterý

Index ekonomického sentimentu ZEW v Německu.

Index ekonomického sentimentu ZEW v EU.


Středa

Stav zásob ropy v USA.

Aukce desetiletých dluhopisů v USA.


Čtvrtek 

Týdenní změna v nezaměstnanosti v USA.


Pátek 

Inflace CPI v USA!!!

 

Kamil Beran, Mercurius.pro

Mercurius Pro

Mercurius Pro, o. c. p., a. s. vznikl v roce 2018 a jeho tým má bohaté zkušenosti z předchozího působení jak v českých, tak zahraničních makléřských domech, investičních bankách a dalších finančních institucích. Poskytujeme profesionální služby pro začínající, pokročilé i institucionální investory. Naší vizitkou jsou letité zkušenosti a výsledky naší práce.

Pro investory, kteří nemají velké zkušenosti, případně jsou limitováni časem, nabízíme konzultace s makléřem či pasivní přístup k investicím skrze řízená portfolia. Zkušený investor uvítá širokou paletu nástrojů FX, komoditního, finančního i akciového trhu, včetně derivátů. Lehce si tak může z naší nabídky vytvořit své široce diverzifikované portfolio. Profesionálním a korporátním investorům nabízíme produkty a podmínky upravené dle jejich požadavků.

Více informací najdete na: www.mercurius.pro

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688