sanep.cz (SANEP)
Z domova  |  02.12.2021 11:53:50

Důvěra ve vládní protikoronavirová opatření, vyhlášení nouzového stavu, otázka povinného očkování





Nadpoloviční většina Čechů je proti povinnému očkování,
Drtivá většina nesouhlasí se zrušením vánočních trhů

Společnost SANEP realizovala koncem listopadu exkluzivní průzkum zaměřený na nedávné opětovné vyhlášení nouzového stavu a na s ním spojená vládní nařízení.

Průzkum se také zaměřil na problematiku povinného očkování, která rezonuje nejen napříč obyvateli Českou republikou, ale potažmo celým světem. Otázka zavedení povinného očkování vzbuzuje velké emoce a rozděluje lidi takřka ve všech zemích na dva nesmiřitelné tábory.

Na otázku, zda-li by mělo být v České republice schváleno povinné očkování proti covidu-19, odpověděla nadpoloviční většina obyvatel nesouhlasně. Proti povinnému očkování je v současné chvíli 58,5 procent lidí, zatímco pro povinné očkování se vyjádřilo 35,7 procent obyvatel. Jasno v této věci nemá 5,8 procent Čechů.

Lidé mají jasno i ohledně opětovného vyhlášení nouzového stavu, který schválila vláda v demisi v čele s Andrejem Babišem. S vyhlášením nouzového stavu nesouhlasí 51,9 procent obyvatel ČR, 41,8 procent se naopak vyjádřilo pro znovuzavedení nouzového stavu.

Velký nesouhlas vyjádřila drtivá většina lidí se zrušením vánočních trhů. Proti tomuto vládnímu nařízení v rámci nouzového stavu se postavilo 71,3 procent lidí. Se zrušením vánočních trhů pak souhlasí jen necelá čtvrtina obyvatel (23,8%).

Stejnou nevoli u lidí vyvolalo i vládní nařízení týkající se omezení provozu restaurací, barů a hospod. S nařízením, aby tyto provozovny zavírali již ve 22:00 hod. nesouhlasí 73,2 procent lidí. Pouhá pětina naopak toto vládní nařízení podporuje (21,7%).

Poměrně vstřícnější jsou lidé k vládním nařízením týkajících se omezení počtu účastníků na hromadných volnočasových akcích i na organizovaných kulturních či sportovních akcích. S omezením počtu účastníků v rámci hromadných volnočasových aktivit vyjádřilo souhlas 49,4 procent obyvatel, zatímco 43,9 procent lidí je proti. Jednoznačný názor v této otázce nemá 6,7 procent obyvatel ČR. S vládním nařízením, které se týká omezení počtu účastníků v rámci organizovaných kulturních či sportovních akcích, souhlasí 53,2 procent lidí, zatímco 39,7 procent lidí je proti a zbylých 7,1 procent lidí nemá v této otázce jednoznačný názor.


Souhlasíte s tím, že vláda v demisi v čele s premiérem Andrejem Babišem vyhlásila opětovně nouzový stav?




Jste pro, aby bylo v České republice schváleno povinné očkování proti covidu-19?




Souhlasíte s nařízením vlády, které v rámci nouzového stavu zrušilo pořádání vánočních trhů?




Souhlasíte s nařízením vlády, které v rámci nouzového stavu omezilo provoz restaurací (zavírací doba nejpozději ve 22:00 hod.)?




Souhlasíte s nařízením vlády, které v rámci nouzového stavu výrazně omezilo počet účastníků na hromadných volnočasových akcích?




Souhlasíte s nařízením vlády, které v rámci nouzového stavu omezilo počet účastníků na organizovaných kulturních a sportovních akcích?




  • Exkluzivní průzkum společnosti SANEP byl proveden ve dnech 26. – 30. listopadu 2021 na vybrané skupině 2.026 dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek obyvatel ČR ve věku 18+ let.
  • Celkově se průzkumu společnosti SANEP zúčastnilo v rámci respondentního panelu 220 tisíc registrovaných uživatelů 23.564 dotázaných.
  • Reprezentativní vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru a odpovídá sociodemografickému rozložení obyvatel ČR dle údajů Českého statistického úřadu. Statistická chyba u uvedené skupiny obyvatel se pohybuje v rozmezí +-1,5%.
  • Kontrola daného vzorku byla provedena triangulační datovou metodou.
  • Uvedené výsledky a modely jsou platné pouze v daný okamžik sběru dat.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články ke koronaviru a nemoci COVID-19






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688