cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  02.12.2021 11:25:38

Jak přežít nezastavitelnou regulaci, která přichází na trh s kryptoměnami?

Předseda Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) Gary Gensler prohlásil, že kryptoprostor je „Divoký západ“, a vyzval k regulaci na ochranu kryptoinvestorů. Ve skutečnosti není jediný.

Od počátků Bitcoinu měl kryptoměnový ekosystém blízko době kalifornské zlaté horečky. Časů, které představovaly příležitosti k vydělávání velkého množství bohatství, ale často na úkor několika zranitelných; žádná pravidla nebo předpisy na ochranu těch, kteří byli vykořisťováni.

Vlády ve velkých i malých zemích po celém světě už několik let přemýšlí o regulaci kryptoekosystému. V zemích jako USA, Velká Británie, Indie a další se rozproudila debata o kryptoregulaci. Ve státech jako Japonsko a Čína jsou napřed v implementaci právních předpisů, ale ve svém přístupu se liší.

Některé národy dosáhly pokroku v regulaci, mnohé z nich stále jednají, zatímco jiné zvolily cestu zákazu. Ve všech těchto třech případech se objevilo několik klíčových témat: zastavení zločinu v oblasti kryptoměn a daňových úniků, regulace stablecoinů a potenciál pro investiční nástroje, jako jsou krypto ETF a další fondy.

Jádro těchto témat, kde má většina vlád nejtěžší dopad pro tvrdou regulaci kryptoměn, však spočívá v anonymní povaze kryptoměn.

V tomto ohledu musí vyřešit dva případy, prvním z nich je praní špinavých peněz a používání anonymity pro nezákonné činnosti. Druhým bodem je, že decentralizovaná globální měnová struktura může být v některých ohledech hrozbou pro suverénní fiat měnu země.

Ať už je motivace pro regulaci pro vládu jakákoli, investoři si musí uvědomit, že kryptoekosystém bude pomalu, ale jistě monitorován a musí na to být připraveni.

Existuje však několik přístupů, které mohou kryptopodniky a investoři využít, aby snížili riziko vystavení se regulačním nejistotám.

Vlastnictví soukromých klíčů

Vlastnictví soukromých klíčů je důležitým aspektem každé skutečně decentralizované platformy, ať už se jedná o burzu, peněženku nebo zprostředkovatele.

V některých ohledech je ponechání soukromých klíčů na místě, které lidem neumožňuje jejich soukromé klíče vlastnit, jako nechat dům, aby se o něj staral správce. Jistě, mohou ho hlídat a udržovat, ale záleží to na nich. Existuje zde šance na neúspěch kvůli jediné příčině.

Několik způsobů, jak vlastnit soukromé klíče, je použití online peněženek, jako je MetaMask nebo Atomic Wallet. Jedním z nejoblíbenějších způsobů, jak získat úplnou kontrolu nad svými kryptoměnami, je použití hardwarové peněženky, kterou je například Ledger.

Použijte decentralizované burzy

Ve světle regulačních nejistot může být závislost na centralizovaných burzách tou nejhorší chybou. Pokud vláda plánuje zasáhnout proti kryptoměnám, jedním z cílů budou centralizované burzy. Už je vidět, že se to děje se zákazem Binance v zemích jako Hongkong a Malajsie.

Decentralizované burzy (DEX) se zdají být lepším způsobem pro obchodování a transakce s kryptoměnami. Na rozdíl od centralizovaných burz nepotřebují DEX všechny informace k tomu, aby prošly přes jediný bod. Místo toho je to spíše síť typu peer-to-peer, kde se spojuje mnoho bodů. To zase nabízí soukromí a kontrolu nad aktivy tím, že odebírá moc tvůrcům trhu a lídrům, jako jsou banky, právníci a makléři.

Centralizované vs decentralizované kryptoměnové burzy

Zaregistrujte kryptopodnikání v jurisdikci přátelské ke kryptoměnám

Pro velké investory a vlastníky kryptopodniků má smysl přejít do jurisdikce, která je již tak přívětivá pro kryptoměny, spíše než sázet na zákonodárce konkrétní země.

Počáteční náklady na přesun podniku mohou být vysoké a časově náročné, ale je to malá cena, kterou je třeba zaplatit, pokud ti, kdo rozhodují v zemi, neplánují být vstřícní vůči kryptopodnikům. Některé z nejvíce kryptu nakloněnýh zemí jsou v současnosti Portugalsko, Malta, Austrálie, Singapur, Vanuatu, Estonsko, Švédsko, Švýcarsko a Salvador.

Partnerství s institucemi

Je třeba uvést, že institucionálně podporované kryptoměny si povedou lépe než kryptoměny bez institucionální podpory. Je to především proto, že většina velkých institucí již má požadovaná finanční povolení od regulátorů. Navíc mohou mít sílu k lobbování, která může v případě potřeby pomoci s požadovanými kryptoregulacemi.

Jako investor může mít smysl investovat do kryptoměn, které již mají významné množství institucionálního partnerství nebo pro něj mají připravený plán.

Kooperativní obchodní model

Aby bylo dosaženo skutečné decentralizace, společnost nemůže záviset pouze na jurisdikci jednoho konkrétního státu. Zde přichází na scénu družstevní obchodní model. Družstvo je sdružení lidí a organizací dobrovolně sdružených, aby naplnily své společné ekonomické, sociální a kulturní potřeby a aspirace prostřednictvím společně vlastněného podniku. V zásadě mohou firmy prostřednictvím družstva diverzifikovat podíl právního rizika z jedné jediné jurisdikce.

Privateum, kryptoměna zaměřená na soukromí, spuštěná v roce 2021, jde touto cestou, aby lidem přinesla soukromí. Nejenže využívají decentralizovanou technologii, ale přinášejí strukturální decentralizaci i právně a organizačně. Iniciativa Privateum poskytuje integraci pro Fintech společnosti pod záštitou právního partnera. Obchodní model Svazu družstev je navržen tak, aby rozšířil finanční služby a správu aktiv ve zbytku světa.

Tento mix jak právní, tak technické decentralizace lze považovat za jeden z nejinovativnějších přístupů k řešení problémů spojených s poskytováním soukromí masám a zároveň v souladu se zákony mnoha zemí.

Lidé nemusí být schopni kontrolovat, co přesně jejich regulační orgány dělají, ale mohou být zodpovědní za své činy. Investování a budování projektů, které se mohou přizpůsobit předpisům, ať už se vyvinou jakýmkoli směrem.

Zdroj: thebitcoinnews.com

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688