Patria (Patria Finance)
Investice  |  02.12.2021 08:18:00

FIXED.zone čeká letos překonání plánu a obratu 300 milionů korun. Vlastní značka silně roste, posílit chce výrobu v Česku

Aktualizováno

Společnost FIXED.zone, český výrobce příslušenství pro mobilní zařízení, jehož akcie jsou obchodovány na trhu START pražské burzy, dosáhla ve třetím čtvrtletí roku obrat 205 milionů korun a meziročně jej tak zvýšila o čtvrtinu. "Společnost by měla překonat plán a za celý letošní rok dosáhnout obratu přes 300 milionů korun," uvedla firma v prohlášení.

„Daří se nám naplňovat cíl stát se lídrem v oblasti příslušenství pro mobilní telefony, tablety a nositelnou elektroniku. Produkce pod značkou FIXED aktuálně tvoří již 75 procent celkového obratu firmy. Věřím, že se toto číslo bude i nadále zvyšovat s tím, jak budeme na trh uvádět další novinky. Dlouhodobá vize značky je budování vlastního vývoje, vytvářet vlastní design produktů. Produktů, které jso u kvalitní a snadno se používají. Novým trendem, který v současné době intenzivně řešíme, je rozšíření výroby produktů v Česku. Díky zdražování produktů i dopravy a prodlužujícím se dodacím lhůtám cítíme správný čas investovat mnohem více do lokální výroby příslušenství,“ uvedl Daniel Havner, zakladatel společnosti a její majoritní akcionář.

Největší zájem zaznamenává společnost zejména o výrobky FIXED určené pro ochranu telefonů a rychlé nabíječky na mobilní telefony a tablety. "Velmi úspěšný byl sortiment bezdrátového nabíjení a zejména nabíjecí stanice, které umí nabíjet současně více zařízení (telefony, sluchátka, hodinky). Příkladem je představená novinka MagPowerstation, jejíž prodeje výrazně předčily očekávání," uvedla firma. Nejrychleji se pak rozvíjí kategorie příslušenství k chytrým hodinkám a fitness náramkům, kterou značka FIXED minulý rok otevřela.

FIXED.zone se sídlem v Českých Budějovicích vyvíjí a vyrábí kompletní portfolio příslušenství pro mobilní telefony, tablety a nositelkou elektroniku. V Prostějově FIXED.zone od roku 2014 vyrábí luxusní kožená pouzdra a chytré peněženky s lokátory.

Společnost v současnosti zaměstnává více než 90 lidí. Akcie FIXED.zone se od 8. listopadu 2021 obchodují na trhu START Burzy cenných papírů Praha poté, co společnost FIXED.zone zrealizovala mimořádně úspěšnou veřejnou nabídku akcií (IPO).

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688