Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  30.11.2021 00:00:00

Situace v nemocnicích ve Středočeském kraji je zatím stabilizovaná

Zdravotnická zařízení ve Středočeském kraji aktuálně za pomoci Armády ČR zvládají zhoršující se pandemickou situaci. Vyplývá to z jednání Řídící skupiny Krizového štábu kraje, která se sešla v úterý 30. listopadu, aby probrala nejnovější vývoj v regionu.

Aktuální data ukazují, že v mezitýdenním srovnání je stav ve středočeských nemocnicích stabilizovaný. V současné době je v nemocnicích 360 pacientů s nákazou covid-19. Před týdnem jich bylo ke stejnému dni 358. Mírně se zvýšil počet pacientů na JIP. Aktuálně jejich je 65 a z nich 24 na umělé plicní ventilaci. Přitom zhruba 70 procent pacientů ve vážném stavu není očkováno. Volná kapacita na jednotkách intenzivní péče se drží na 47,5 procentech, přičemž je v kraji volných 112 lůžek.

„Prosím všechny, kdo ještě očkování zvažují, aby jej podstoupili. Nikdo si nepřeje, aby nemocnice musely čelit horší situaci, než v jaké jsou nyní. Znovu bych si dovolila vyzvat lékaře a zdravotnické pracovníky z ambulantního sektoru, na které se vztahuje případné nařízení pracovní povinnosti, aby se hlásili našim nemocnicím dobrovolně, pokud jim to jejich kapacity umožňují,“ uvedla hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková. Již v pátek k tomu vyzvala zdravotníky a poskytovatele zdravotní péče v otevřeném dopise s tím, že vše chce řešit na bázi dobrovolnosti a nevynucovat si pracovní povinnost.

Část nemocnic již musela omezit elektivní péči. Z krajských zařízení se jedná o nemocnice Kolín, Benešov a Příbram. Péče byla omezena pak také v nemocnicích, které nejsou organizacemi kraje, konkrétně v Rakovníku a ve Slaném, nemocnice v Říčanech (oddělení akutní péče) pak byla plně změněna na zařízení pro covid pacienty. Předpokládáme však, že k omezení péče budou nucena přistoupit i další zařízení.

Nyní ve zdravotnických zařízeních ve Středočeském kraji vypomáhá Armáda ČR. Konkrétně je v nemocnicích nasazeno 26 vojáků, dva jsou pak zapojeni do práce mobilního testovacího týmu a dva jsou v jednom soukromém pečovatelském domě.

Situace v sociálních službách je nadále rovněž stabilizovaná. Poslední data ukazují, že je v pobytových zařízeních sociální péče zřizovaných krajem nakaženo pět klientů a 97 zaměstnanců z celkem šesti tisíc klientů a zhruba 4000 zaměstnanců. V ostatních pečovatelských pobytových zařízeních jde o 84 klientů a 119 zaměstnanců.



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688