Garážový přístřešek: kde se schová vaše auto před nepřízní počasí?

REKLAMA       Inzerce, 30.11.2021

 

Automobil je pro někoho jen prostředek k přesunu členů rodiny, velkého nákupu a řešením rodinné logistiky, prostě užitečný nástroj. Pro někoho naopak až hýčkaný člen rodiny, nesmí se v něm jíst, vstup mají zakázány všechna chlupatá zvířata a zbytečně razantní bouchnutí dveřmi se trestá vyškrtnutím ze závěti. A pro někoho je výběr automobilu prezentací životního stylu a vkusu a auto pečlivě zvoleným elegantním doplňkem, který jen tak mimochodem naplňuje i nějaká technická kritéria. V každém případě se ale chcete o svého plechového parťáka starat co nejlépe, aby pro vás pracoval nebo vás zdobil co nejdéle. Ochrana před působením povětrnostních vlivů je to nejmenší, co pro něj můžete udělat. Pak stojí za úvahu parkovat pod moderním přístřeškem pro auto.

 

U bydlení v domě s pozemkem je to jednodušší, tady si můžete sami zvolit, zda vám stačí parkovat před domem, nebo chcete raději stát na vlastním pozemku, a to dokonce pod střechou. Pak se můžete rozhodnout přistavět uzavřenou garáž nebo se rozhodnete pro přístřešek pro auto. „Přístřešek pro auto představuje velice oblíbené řešení, jak ochránit vůz před nepřízní počasí. Jedná se o účinný, cenově dostupný a moderní způsob, který nabízí alternativu ke klasickému garážovému stání. Hlavní výhodou je velká variabilita. Rozměry, barevný odstín i tvar konstrukce lze díky naší vlastní výrobě vytvořit zcela na míru požadavkům klienta,“ říká Miroslav Zelený, zakladatel společnosti Hobbytec, která se zahradními stavbami včetně přístřešků pro auta zabývá.

 

Auto je sice proti počasí relativně odolné, protože se samozřejmě s tím, že bude vystaveno větru, dešti nebo sněhu počítá, ale delší působení vyšší vlhkosti, ležící sníh nebo i kroupy kapotě ani podvozku dobře opravdu nedělají. Samozřejmě ani dlouhodobé vystavení slunečnímu záření karoserii nesvědčí. Pak je dobré se zamyslet, jak a kde auto zaparkovat, aby mělo co největší ochranu. Možností je více, od garáže po různé typy zastřešeného garážového stání.

 

Postavit přístřešek pro auto je určitě jednodušší, levnější i rychlejší, než stavba garáže. Zároveň můžete volit jak ze stavebnicových modelů, tak z přístřešků vyrobených na míru, aby vybraný přístřešek vhodně doplňoval stavbu samotného domu, stylem, velikostí, barvou i materiálem. „Jsme schopni realizovat variantu na základě rozměrů a typu automobilu. Poradíme si i s karavanem nebo dodávkou. Výšku konstrukce lze upravovat i při samotné montáži a vždy závisí na vašich preferencích,“ ujišťuje Miroslav Zelený ze společnosti Hobbytec, která je největším českým výrobcem hliníkových zahradních staveb s dlouholetou tradicí.

 

Rozhodnout se můžete i pro tradiční dřevěný přístřešek, ale potom musíte počítat s nutnou dodatečnou údržbou – pravidelnými nátěry a ošetřováním proti plísni apod. Nebo můžete zvolit moderní kovové materiály, ocel anebo moderní a odolný hliník. „Moderní hliníkové přístřešky pro auto jsou k dostání v několika variantách: pro jedno či dvě auta nebo jako řadové stání. Díky lehké montáži jsou připravené k použití během pár hodin. Zastřešení je vyrobeno z polykarbonátu, tento materiál je mimořádně vhodný pro venkovní využití. Zaručuje odolnost, pevnost, nelámavost, bezpečnost, bezúdržbovost a ochranu před UV zářením,“ říká Miroslav Zelený ze společnosti Hobbytec.

 

Na vás je vybrat si konkrétní typ a uvážit, zda zvolíte přístřešek pro jedno či pro více aut, výšku přístřešku i tvar jeho střechy – aby přístřešek korespondoval se samotným domem. Navíc je dobré mít v patrnosti i prostor navíc, na uskladnění dalších věcí pod ochranou přístřešku. Přístřešek pro auta lze doplnit ledkovým osvětlením, částečně uzavřít a odstínit bočními roletami nebo screeningovými žaluziemi nebo odvětrat posuvnou částí střechy. Možnosti jsou téměř nepřeberné, ale pokud se rozhodnete pro, pak si u výrobce zahradních staveb s dlouhou tradicí, jakým je rodinná firma Hobbytec, můžete zvolit ten nejvhodnější typ pro vaše auto a váš dům. Přístřešek pro auto si pak můžete buď postavit svépomocí, nebo montáž přenechat odborníkům. Hliníkový přístřešek je dlouhodobé řešení s elegantním designem, které odolá každému počasí a ochrání auto i vás.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada