Ústecký kraj (kr-ustecky.cz)
Z regionů  |  30.11.2021 00:00:00

Ústecký kraj: Od 12. prosince proběhne změna jízdních řádů krajské veřejné dopravy

Na Krajském úřadě v Ústí nad Labem proběhla za účasti krajského radního pro dopravu Marka Hrabáče on-line tisková konference k pravidelné změně jízdních řádů, která připadá vždy na konec roku. Nové jízdní řády vstoupí v platnost v neděli 12. prosince 2021.
Tisková zpráva ze dne 30. listopadu 2021
foto
 

 
 

V rámci linkové autobusové dopravy dojde k drobným časovým změnám v jízdních řádech a změnám dopravců. Na Ústecku dojde k několika časovým posunům pro zlepšení návaznosti spojů. Z důvodu přeplnění linky 452 v létě mezi Ústím a Tisou bude od dubna 2022 zavedena nová turistická linka 461 ÚstíLibouchec - Sněžník v rozsahu pěti párů spojů, bude jezdit o víkendech od dubna do října a umožněna bude i přeprava kol. Na Děčínsku dojde k rozšíření přepravy jízdních kol na odpoledním páru linky 434. Na Chomutovsku dojde k časovým posunům u víkendových spojů autobusové linky 561 Chomutov – Hora sv. Kateřiny z důvodu zachování návaznosti na linku 521 Litvínov - Olbernhau (směr Olbernhau). Na Litvínovsku dojde k drobným časovým posunům na autobusových linkách 521 Litvínov – Olbernhau a lince 523 LitvínovČeský Jiřetín z důvodu zlepšení návazností v Litvínově na vlakovou linku U3 směr Ústí nad Labem. Na autobusové lince 526 Litvínov – Dlouhá Louka dojde k drobným časovým posunům v jízdním řádů a zavedení trvalého provozu cyklobusů na této lince. Na Podbořansku bude na lince 745 Žatec – Ležky obsluhována nová zastávka Lubenec, u dálnice. Litoměřicka a Dolního Poohří se dotkne také několik drobných změn. Dojde k posílení přeplněných školních spojů do Litoměřic a Roudnice (linky 684 a 635). Dále bude přečíslována linka 655 LovosiceLibochovice na linku 652, jízdní řád na lince zůstane stejný. Na Teplicku bude zavedena nová noční linka 804 TepliceKrupka, která nahradí zkrácenou linku 802, dále bude v oblasti zaveden nový pár spojů linky 493 TepliceMoldava. Na Šluknovsku bude vzhledem k ukončení komerční linky RumburkVarnsdorfPraha (Quick Bus, a.s.) doplňováno spojení na lince 400 (spolupráce s Libereckým krajem).


Na železnici bude podoba jízdního řádu zachována v podobném rozsahu jako v roce 2021. Dojde jen k drobným úpravám. Dále se čeká výrazné omezení provozu, které se dotkne linek U28 a RE20, v důsledku stavebních prací v úseku Dolní Žleb – Bad Schandau. Od úterý do neděle bude v celém úseku jednokolejný provoz a v pondělí úplná výluka, kdy budou vlaky v úseku Děčín – Bad Schandau nahrazovány náhradní autobusovou dopravou (dotkne se i Ex5). Novinkou roku 2022 bude zavedení nové turistické linky T11 DěčínTelnice. Na tzv. Kozí dráze pojedou vlaky o víkendech a svátcích v režimu turistické linky od dubna do října.


Ke změně autobusového dopravce dojde na Teplicku od 1. 12. 2021. Oblast bude obsluhovat ČSAD Slaný s.r.o. Rozsah dopravy zůstane téměř stejný. V oblasti budou nasazeny nové zelené, nízkopodlažní, klimatizované autobusy, které budou vybaveny kamerovým systémem a automatickým systémem pro sčítání osob. Odbavení bude možné kromě papírového jízdného, mobilní aplikace DÚKapka, také pomocí bankovních karet. Nových autobusových jednotek bude téměř 40. V rámci autobusové dopravy na Vejprtsku bude od 1. 5. 2022 platná nová desetiletá smlouva, dopravu zde zajistí Autobusy Karlovy Vary a.s., rozsah dopravy bude navýšen o cca 10 %.


Na vlakové lince L4 Mladá BoleslavČeská LípaRumburk dojde od 12. prosince 2021 ke změně dopravce na Die Länderbahn CZ, s.r.o. Ministerstvo dopravy mění pro vlakovou linku R23 Ústí nad LabemKolín dopravce, České dráhy nahradí RegioJet.


V rámci změn v tarifu a odbavení budou od 12. prosince 2021 na lince L7 (dopravce Die Länderbahn) uznávány i vydávány jízdní doklady DÚK v papírové podobě, uznáváno bude i jízdné v aplikaci DÚKapka i v rámci bezkontaktní čipové karty DÚK. Dopravce bude dále vydávat i uznávat tarif trilex. V prosinci je také plánováno rozšíření funkcionalit mobilní aplikace DÚKapka, kdy se nákup jízdenek rozšíří o možnost časových kupónů. Od spuštění (březen 2021) si aplikaci stáhlo téměř 15 tisíc uživatelů. Od 1. ledna 2022 dojde také k navýšení cen v tarifních zónách Most a Litvínov a mezi těmito městy. Dále bude na všech linkách Libereckého kraje částečná integrace tarifu DÚK (uznávání jízdenek v papírové podobě). Od roku bude kraj při plánování dopravy postupně aplikovat nový Plán dopravní obslužnosti na roky 2022 – 2026. Aktualizované jízdní řády DÚK najdou cestující zde.  


Novinky můžete sledovat také na FB DÚK https://www.facebook.com/dopravauk.cz


foto
Již od 1. prosince vyjede na Teplicku nový dopravce ČSAD Slaný s.r.o.

 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 30.11.2021 / 30.11.2021
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688