mpsv.cz (MPSV)
Dotace  |  29.11.2021 15:21:00

Vláda rozšířila program Antivirus: opět prodloužila režim A a navíc oživila i režim B

Vláda dnes schválila na návrh ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové  prodloužení režimu A programu Antivirus, a to do 28. února 2022. Zároveň znovu  aktivovala režim B na období od 1. listopadu 2021 do 28. února 2022. Vzhledem k nepříznivé pandemické situaci bude tedy opět možné zaměstnavatelům poskytnout  příspěvek i na vyplacené náhrady mezd zaměstnancům z důvodu poklesu odbytu. 

„S nouzovým stavem jsou spojená zpřísnění protiepidemických opatření, která  budou mít dopad na řadu zaměstnavatelů. Program Antivirus se v minulosti  osvědčil, ochránil už přes milion pracovních míst. Proto ho chceme využít i nyní,  aby lidé nepřicházeli kvůli aktuální situaci o místo,“ uvedla ministryně práce  a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD). 

Režim A 

V rámci režimu A bude možné až do 28. února 2022 poskytovat příspěvek ke krytí  nákladů, které zaměstnavateli vzniknou výplatou náhrady mzdy zaměstnanci za dobu  trvání nařízené karantény nebo izolace. Doposud končilo toto období dne  31. prosince 2021. Výše příspěvku činí v režimu A 80 % vyplacené náhrady mzdy  a pojistného, maximálně však 39 000 na zaměstnance měsíčně. 

Režim B 

Od 1. listopadu 2021 do 28. února 2022 bude možné využívat i režimu B, který byl  původně ukončen k 31. květnu 2021. Znamená to tedy, že zaměstnavatelům bude  opětovně možné poskytnout příspěvek i na náklady, které jim v období od 1. listopadu  2021 do 28. února 2022 vznikly výplatou náhrady mzdy zaměstnancům. V tomto případě  činí výše příspěvku 60 % vyplacené náhrady mzdy, včetně pojistného, maximálně  29 000 měsíčně na zaměstnance. 

Antivirus bude platit do 30. června 2022 

Vláda dále rozhodla o prodloužení platnosti celého programu Antivirus  do 30. června 2022. V období platnosti programu může vláda prodlužovat období  uznatelnosti výdajů pro jeho jednotlivé režimy, nebo stanovovat období nová. Nově je však  dána vládě možnost pozastavit poskytování příspěvků, a to přechodně po dobu, než  budou zajištěny finanční prostředky na realizaci programu, v případě jejich vyčerpání. 

Poslední změnou je určení nového nejzazšího data, kdy je možné uzavřít dohodu  o poskytnutí příspěvku z programu Antivirus mezi Úřadem práce České republiky  a zaměstnavatelem. Tímto datem je také 28. únor 2022

Ostatní podmínky poskytování příspěvků zůstávají nezměněné.  

Tiskové oddělení MPSV


 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688