STAN (STAN)
Investice  |  29.11.2021 09:17:25

Starostové a nezávislí navrhují na ministra průmyslu a obchodu úspěšného manažera Jozefa Síkelu


Členové celostátního výboru hnutí STAN v neděli večer zvolili kandidáta na pozici ministra průmyslu a obchodu. Bude jím úspěšný manažer, dlouholetý člen vedení ERSTE Group a investor Jozef Síkela. Předseda hnutí STAN Vít Rakušan na čerstvě zvoleném kandidátovi oceňuje odborné kvality zkušenosti z vrcholového managementu, jak u nás, tak v zahraničí.

“Jozef Síkela je nezpochybnitelným odborníkem pro své letité zkušenosti, které nasbíral na vrcholných manažerských pozicích v bankovním sektoru, kde se mimo jiné věnoval jak podpoře malých a středních podniků, ale také veřejnému financování. To jsou pro nás, v hnutí STAN, velice důležitá témata. Proto jsme už v minulosti s panem Síkelou spolupracovali v oblasti odborných konzultací a v současné chvíli jsem přesvědčen, že bude díky své erudici a schopnostem kvalitním ministrem obchodu a průmyslu, který dokáže reagovat na technologickou výzvu, které bude český průmysl v blízké době čelit. Věřím, že je to ten správný člověk, který dokáže náš průmysl posunout od montovny na mozkovnu,” říká k výběru nového kandidáta na ministra obchodu a průmyslu předseda hnutí STAN Vít Rakušan.

“Vážím si důvěry od kolegů z hnutí STAN. Jsem připravený být součástí budoucí vlády a reprezentovat společný program koalice v oblasti průmyslu, podnikání a energetiky. V této oblasti nás v nejbližších letech čeká celá řada globálních výzev a stát by měl mít ambici takovým změnám nebránit, ale naopak je využít ve svůj vlastní prospěch. Věřím, že v prosazování těchto témat mi pomůže má dlouholetá zkušenost z vrcholného mezinárodního bankovního prostředí. Doufám, že budu moci na ministerstvo průmyslu a obchodu přinést moderní přístupy, které nám otevřou příležitost v transformaci našeho průmyslu, rozvoje technologických start-upů a vyšší energetické soběstačnosti, což je cesta k tomu, aby se Česká republika stala středoevropským tygrem,” popisuje své vize nový kandidát Starostů a nezávislých na pozici ministra průmyslu a obchodu Jozef Síkela.

Ing. Jozef Síkela (nar. 17. 6. 1967)

  • Absolvent VŠE v Praze, kde v roce 1989 spoluorganizoval protirežimní studentské stávky
  • Začínal v roce 1995 ve vídeňské Creditanstalt. Po fúzi s Bank Austria se stal ředitelem jejího korporátního bankovnictví v Česku
  • Od roku 2001 řídil firemní bankovnictví České spořitelny a od roku 2007 působil v rámci Erste Bank na Ukrajině, kde se stal v roce 2009 výkonným ředitelem a jeho úkolem bylo vypořádat se s následky ekonomické krize.
  • V letech 2010 až 2015 byl generálním ředitelem Slovenské spořitelny. Během čtyř let jeho působení pak byla třikrát vyhlášena slovenskou bankou roku. Sám Jozef Síkela v roce 2013 obdržel cenu slovenského bankéře roku
Od ledna 2015 byl členem představenstva skupiny Erste, zodpovědným za firemní klientelu a finanční trhy, dohlížel na významné investice ve všech segmentech firemního bankovnictví, včetně malých a středních podniků. Od roku 2021 je partnerem investiční skupiny Prime Fund.

Tomáš Pergl, tiskový mluvčí STAN
16.08. 13:26  Stan Zlín (maraina)
29.11. 19:58  délka angažmá (Alois Formánek)
29.11. 14:34  Tomu šibalství kouká z očí. (pamětník)





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688