Jiří Zendulka
(Kurzy.cz)
Zábava  |  28.11.2021 11:48:28, aktualizováno 12:19:10

Luxus po Rusku aneb busta Elona Muska z elektromobilu Model 3

Ruská společnost Caviar  rozšířila sortiment svých „luxusních“ produktů. Pro globální trh nabídla limitované série bust tří vizionářů. Steve Jobs, coby zakladatel Applu je z nabídky nejlevnější, následuje JackMa, tedy zakladatel čínského gigantu Alibaba a s výrazným cenovým odstupem Elon Musk. Kromě toho, že se vlastně jedná velikostně spíše o drobný suvenýr (výška necelých 20 cm), u šéfa společnosti Tesla je navíc hodně diskutabilní i samotné provedení podobizny.

 

A obočí lze pozvednout také při zjištění použitého materiálu pro výrobu. Společnost Caviar totiž uvádí: „Busta je vyrobena z kovu, který byl použit k výrobě vozu Tesla Model 3. Příslušenství z limitované edice, které je k dispozici pouze ve 27 kusech po celém světě, obsahuje jeden kompletní přetavený elektromobil Tesla.“

V prezentovaném videu na stránkách společnosti je nicméně k vidění pouze „odborné“ zpracování přední kapoty vozu, resp. okružní pilou její rozřezání na menší části. Následně pak zbavení laku, roztavení získaných kousků plechu a provedené samotné lití.

 

Společnost Caviar tak dle své prezentace kompletně roztavila Model 3. Zda tomu skutečně tak bylo, se můžeme jen dohadovat. TeslaRusku nemá oficiální zastoupení, zmínit tak lze cenu Modelu 3 například v domovských USA, kde v současnosti startuje na 45 tis. USD, či u nás na 1,325 mil. . Elektromobily Tesla však mají být v zemi neomezených možností v porovnání k dostání za podstatně vyšší ceny. Loni zpravodajské agentury uváděly startující cenu Modelu 3 v přepočtu na 58 tis. USD. A cena samotné busty Elona Muska vyjde zájemce na 3 220 USD, tedy v přepočtu na zhruba 73 tis. . Jack Ma stojí 1 990 USD, resp. Steve Jobs vyjde na 1 680 USD. Doplnit ještě lze, že podstavec bust je z mramoru a nápisy pozlaceny.

Vedle bust společnost Caviar nabízí například „upravené“ tenisky, hodinky, potřeby pro kuřáky, ale především mobilní telefony iPhone. Za 6 910 USD si lze pořídit právě také verzi „Elon Musk“, díky použitým 400 diamantům však podstatně dráže vychází „Jack Ma“. Každý iPhone 13 Pro z této limitované 8 kusové edice vyjde v základu na 17 380 USD, tedy na 393 tis. Kč. Zvolit si zájemce za příplatek navíc může i nadstandardní gravírování nápisů či použité materiály. V nabídce je také iPhone 13 "Teradiamond", které je díky 1024 diamantům k mání dokonce za 49 240 USD, tedy více než 1,1 mil. .

 

A ve vztahu k Elonu Muskovi je v nabídce dokonce i tuning Modelu S nové verze Plaid. A jak jinak než pozlacený. „Zdobí“ ho zkrátka dekorativní prvky pokryté ryzím zlatem v technice Double Electroplated - mřížka chladiče, boční prahy, disky, zpětná zrcátka a prvky zadního a předního nárazníku. Cena: „na vyžádání“…

 

Kdo si to koupí?

Společnost Caviar na svých webových stránkách prezentuje téměř dvě desítky osobností se svými výrobky. Většina pochází z Ruska a to především z řad sportovců. S telefonem se tak nechal zvěčnit například Pavel Datsyuk, Aleksandr Ovechkin, Julia Efimova, americký boxer Roy Jones, člen Limp Bizkit Fred Durst či režisér Nikita Mikhalkov. Nalézt lze také neporazitelného akčního hrdinu a přítele Vladimíra Putina herce Stevena Segala, který jak známo před 5 lety získal ruské občanství.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688