pardubice.eu (Pardubice)
Z regionů  |  25.11.2021 14:54:01

Nepříznivý vývoj pandemie mění podobu Vánočních trhů v Pardubicích

25.11.2021 | Již v sobotu 27. listopadu odstartují na Pernštýnském náměstí Pardubické vánoční trhy. Jejich oficiální, slavnostní zahájení spojené tradičně s rozsvícením vánočního stromku bylo plánováno na neděli 28. listopadu. Konat se však nebude a aktuální vývoj epidemické situace nutí pořadatele k dalším změnám koncepce trhů a reorganizaci nejen kulturního programu.

Adventní trhy 2018

„Současný vývoj epidemické situace v naší zemi se musel promítnout do příprav a organizace Vánočních trhů,“ vysvětluje Petr Ilgner, produkční společnosti RK invest s.r.o., která na základě koncesní smlouvy s městem Pardubice trhy pořádá. „Podle nových opatření ministerstva zdravotnictví budou od sebe prodejní stánky vzdáleny dva metry. Prodejci mají mimo jiné smluvně dáno, aby dbali na dodržování rozestupů ve frontách před svými stánky. Zároveň bude mít každý prodejce na stánku volně dostupnou dezinfekci návštěvníkům vánočních trhů,“ dodává Ilgner.

Mezi nejnavštěvovanější akce Pardubických vánočních trhů patří rozsvícení vánočního stromu a Zelenobranské čertoviny. Nejen o zrušení těchto událostí pořadatelé spolu s městem museli rozhodnout. Pro pořadatele by bylo totiž velice obtížné při hromadných akcích a koncertech uhlídat davy návštěvníků, ještě větší problém by bylo ohraničení trhů s následnou kontrolou bezinfekčnosti návštěvníků. „Vzhledem k tomu, že není v našich silách regulovat počet lidí během koncertů a dalších větších hromadných událostí, jako jsou například oblíbené Zelenobranské čertoviny a slavnostní rozsvícení vánočního stromu, dohodli jsme se s městem Pardubice na zrušení veškerého kulturního programu, tedy včetně slavnostního rozsvícení stromku a čertovin,“ objasnil produkční Petr Ilgner.

Návštěvníci trhů se ale i přes tyto změny mohou těšit na příjemnou vánoční atmosféru. Výběr sortimentu na prodejních stáncích bude více než bohatý. Zpestřením budou řemeslná představení uměleckého kováře, jehož výrobky si mohou příchozí rovnou na místě zakoupit. Krásným vánočním dárkem mohou být taktéž ručně malované svíčky či hřejivé ovčí ponožky. Nebudou chybět ani oblíbené punčové nápoje či tradiční trdelník. Další novinkou bude stánek s raclette, tedy chutným roztékajícím se francouzským sýrem.

„Pevně věřím, že i přes všechny komplikace, které v současné době zažíváme, si vánoční atmosféru na náměstí vychutnáme až do jejich plánovaného konce, tedy 23. prosince. Když už ne v rámci kulturního programu, tak alespoň s punčem a při nákupu drobných dárečků za zvuku vánočních koled,“ říká k letošnímu ročníku náměstek primátora Jan Mazuch.

„Snažili jsme se najít prodejce, kteří mohou Pardubické vánoční trhy ozvláštnit. Vzhledem k těžké době, kterou si prodejci na trzích za poslední rok prožívají, doufáme, že další vládní opatření nepovedou k úplnému zrušení vánočního trhu. Žádáme proto návštěvníky trhů, aby opravdu dbali na dodržování platných opatření,“ dodává produkční trhů Petr Ilgner.

 

tiskový úsek                                                                                     

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Z regionů:

St 14:16  Valmez chystá nový dům pro seniory valasskemezirici.cz (Valašské Meziříčí)
St 13:44  Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad Hradec Králové (hradeckralove.org)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688