mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  20.11.2021 03:34:00

České pivo se představilo v regionu Nuble, vzdáleném cca 450 km jižně od Santiaga de Chile

České pivo se představilo v regionu Nuble

18.11.2021 / 15:35 | Aktualizováno: 20.11.2021 / 03:34

Dne 13.11.2021 zažilo městečko Quillón v regionu Nuble, vzdáleném cca 450 km jižně od Santiaga de Chile historicky první Českou pivní noc. Odborná i široká veřejnost měli možnost se seznámit s několika druhy českého piva a s produkty společnosti Rudolf Jelínek, v jejíchž prostorách se přehlídka českého piva uskutečnila. Jednalo se o největší akci svého druhu konanou v regionu za poslední dva roky, a o vůbec první akci takového rozsahu, kterou kdy zastupitelský úřad uspořádal mimo hlavní město. Přehlídka českého piva a prezentace České republiky jako takové mohly proběhnout pouze díky podpoře Ministerstva zemědělství ČR, agentury Czech Tourism a ve spolupráci s orgány města Quillón a místní pobočky společnosti Rudolf Jelínek.

Do Quillónu přicestoval i český velvyslanec Josef Hlobil, který zde jednal s představiteli regionálního vedení a zástupci agentury ProChile. K samotné kulturní akci velvyslanec Josef Hlobil uvedl: "Tento festival je velmi důležitý, protože přináší naši kulturu a pivní tradici do Chile jak prostřednictvím českého piva, tak díky velmi významné české firmě, jakou je Rudolf Jelínek. Destilérka je nejvýznamnější investicí naší země v chilském zemědělském sektoru. Pro nás jako velvyslanectví je velmi důležité, aby se Česká republika dostala do povědomí chilského obyvatelstva. Tento večer je nejlepší způsob, jak říci, že naše země je zde a má zájem investovat a pracovat v Chile. Měl bych také zmínit, že kromě českých pivovarů a Rudolfa Jelínka investují na chilském trhu i další české firmy, což je pobídkou pro další české společnosti, aby přišly do Latinské Ameriky a úspěšně se zde rozvíjely."

 

První verze České pivní noci se bezpochyby vydařila a zcela splnila očekávání účastníků, kteří se prostřednictvím informačních bannerů, promítaných filmů i přímých kontaktů se zástupci pivovarů a s pracovníky našeho zastupitelského úřadu mohli dozvědět nejen o české pivní tradici a historii českého ležáku, ale i o turistických destinacích, které může Česká republika svým návštěvníkům nabídnout.

Je třeba poznamenat, že v regionu bylo doposud české pivo se svou charakteristickou chutí prakticky neznámé. Představená piva tak vzbudila velký zájem jak mezi konzumenty, tak provozovateli barů a restaurací. Návštěvníci měli možnost poznat Českou republiku a české pivo s hudební kulisou populární místní kapely. Akce musela rovněž splnit velmi přísná hygienická opatření, která byla kontrolována chilskými hygienickými orgány, aby se zabránilo šíření nákazy Covid-19.

 

Galerie


Slavnosti českého piva v Quillónu 1


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688