cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Investice  |  20.11.2021 13:06:00

Metaverse ve virtuální realitě se stává skutečností, když Meta předvádí nové haptické rukavice

Meta říká, že rukavice pro VR se spoléhají na haptické vykreslování, aby posílaly „přesné instrukce jednotkám na ruce“ a načrtly tak vizi, kde se pocity lidí shodují s tím, co dělají v metaverse.

Meta postupuje ve vývoji VR technologií

Meta – společnost dříve známá jako Facebook – se noří přímo do virtuální reality s ukázkou svého nejnovějšího výzkumu a vývojem haptických rukavic, které poskytují senzorickou zpětnou vazbu v digitálních sférách.

Facebook se koncem října přejmenoval na Metu, aby změnil své zaměření ze sociálních médií na metaverse a vývoj VR technologií.

V příspěvku na blogu se Meta podělila o nejnovější průlomy ve výzkumu haptických rukavic od své VR technologické firmy Reality Labs, přičemž poznamenala, že produkt byl vyvíjen sedm let.

Firma sdílela video, které ukazuje dva lidi, jak testují haptické rukavice v demu metaverse, jak zatínají pěsti, zvedají bloky, házejí předměty, potřásají si rukama, převracejí domino a společně hrají Jengu, tedy stavějí věž do výšky z dřevěných dílků.


Ukázka haptických rukavic, zdroj: Meta

Meta uvedla, že rukavice se spoléhají na haptické vykreslování, aby posílaly „přesné instrukce jednotkám na ruce“. Ty se dorozumívají se sledovací technologií, která přesně určuje polohu ruky a vlastnosti virtuálních objektů v metaverse.

V současném stavu vývoje se zdá, že dlaně jsou lemovány malými jemnými robotickými motory, které se pohybují jednotně, čímž poskytují odpovídající vjemy pohybům rukou uživatele v metaverse. Meta však poznamenala, že haptické rukavice se na trh v dohledné době nedostanou.

Realita, kdy půjde o cenově dostupný a přístupný nástroj pro běžné spotřebitele, je stále ještě nějaký čas vzdálená. Chci říct, podívejte se na nepořádek u kabelů spojujících tyto prototypy,“ stálo v příspěvku na blogu.

Meta uvedla, že její projekt haptických rukavic „začal jako vysněný projekt“, ale díky pokrokům ve vědě o vnímání, měkké robotice, mikrofluidice, sledování ruky a haptickém vykreslování se stále více přibližuje realitě.

Stavějte puzzle ve virtuální realitě

Firma také nastínila svou vizi projektu, který se posouvá kupředu a odráží něco podobného jako ve filmu Ready Player One, ve kterém se VR technologie a hry rozvinuly do stádia, kdy poskytovaly obyvatelný metaverse pro jejich uživatele:

„Představte si, že pracujete na virtuálních 3D puzzle s kamarádovým realistickým 3D avatarem. Když vezmete virtuální dílek skládačky ze stolu, vaše prsty se automaticky přestanou hýbat, jakmile jej ucítíte ve svém sevření.“

Mnoho přihlížejících čeká, zda Meta spustí „otevřený Metaverse“ jako její decentralizované protějšky v kryptoprostoru, nebo bude představovat hrozbu pro celý sektor kvůli boji o jeho ovládnutí.

Někteří jsou však ohledně postupu Mety docela optimističtí, jako například Emil Angervall, spoluzakladatel a provozní ředitel hudebního technologického startupu Corite, který unedávno řekl, že firma poskytne extrémní příležitosti k růstu pro sektory nezaměnitelných tokenů a metaverse.

Cena akcií společnosti Meta (FB) vzrostla od oznámení o rebrandingu o 9 % a ve čtvrtek se pohybovala kolem $340.

 

Zdroj: cointelegraph.com

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688