skoda-auto.cz (Škoda auto)
Auto Moto  |  19.11.2021 08:00:33

ŠKODA AUTO nabízí díky službě POWERPASS přístup k jedné z největších dobíjecích sítí v Evropě

Výlet z Prahy do Ostravy nebo Salzburgu? Řidiči vozu ŠKODA ENYAQ iV se mohou spolehnout na dojezd více než 520 kilometrů v režimu WLTP a využít stávající síť dobíjecích stanic po celé trase. Dokonce ani obzvláště dlouhé cesty po Evropě, jako například z Vídně do Amsterdamu, z Berlína do Nice nebo z Florencie do Kodaně, již nevyžadují podrobné plánování předem. Nabití baterie během 15minutové přestávky na kávu obvykle stačí na ujetí potřebné vzdálenosti k dalšímu dobíjecímu bodu. Aplikace POWERPASS zná nejvhodnější nabíjecí zastávky pro plánovanou trasu.

Řidiči vozů ŠKODA iV mohou díky službě POWERPASS snadno využívat největší síť rychlého dobíjení v Evropě s více než 2000 dobíjecími místy, která spolu s dalšími veřejnými dobíjecími stanicemi nabízí celkem přes 260 000 dobíjecích bodů. Podobně jako speciální on-line mobilní služby ŠKODA Connect a ŠKODA iV Wallbox, je i tato služba součástí ekosystému ŠKODA iV, který automobilka zavádí souběžně s elektrifikací své modelové palety. POWERPASS umožňuje prostřednictvím aplikace v chytrém telefonu nebo jediné RFID karty (RFID: Radio Frequency Identification) pohodlné a nekomplikované dobíjení. Kromě veřejných rychlodobíjecích míst celoevropské nabíjecí sítě IONITY, na jejímž rozšiřování se podílí i ŠKODA AUTO a koncern Volkswagen, zahrnuje tato síť také mnoho dalších veřejných dobíjecích míst jiných provozovatelů. Ani na cestách do zahraničí se nemusí uživatel starat o různé typy přístupů nebo karet. Namísto individuálního postupu u každého dobíjecího místa probíhá zpracování prostřednictvím služby POWERPASS centrálně za transparentní tržní cenu (střídavý proud, stejnosměrný proud, IONITY) a je uvedené v měsíčním vyúčtování, které poskytuje přehled o procesech dobíjení a nákladech.

Aktivace RFID karty prostřednictvím aplikace
Kartu RFID, kterou může uživatel POWERPASS použít k bezkontaktní identifikaci na dobíjecí stanici i bez chytrého telefonu, zasílá společnost Elli zdarma poštou. Předtím je vyžadována pouze jednoduchá instalace aplikace a registrace zvoleného tarifu. Zákazník si následně může kartu objednat a připojit ji ke svému účtu. V aplikaci je pak možné si kdykoli nechat zobrazit aktivovaný tarifní model, aktuální ceny nabíjení, registrované karty a historii nabíjecích procesů. Kromě toho lze aplikaci použít také pro správu nabíjení v domácnosti prostřednictvím ŠKODA iV Wallboxu, pokud tento podporuje vzdálený přístup a aktivaci nabíjecích procesů prostřednictvím karet RFID.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688