Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)
Okénko kryptoměny  |  18.11.2021 15:45:17

Nevíte si rady s dárkem pod stromeček pro své blízké? Máme pro vás jeden tip

Vánoce se nezadržitelně blíží a shon po dárcích pro blízké začíná nabírat na intenzitě? Pokud patříte mezi fanoušky kryptoměn a chtěli byste se se svými blízkými podělit o jedinečné vzrušení z obchodování s tímto aktivem, máme pro vás tip, jak na to. Kryptosměnárna CoinBank začala jako vůbec první směnárna tohoto druhu nabízet zájemcům předchystané balíčky s kryptoměnami ke koupi. Balíčky pak dělí do čtyř kategorií jako kryptoměny dle kapitalizace, kryptoměny s velkým potenciálem, případně na balíček se spekulativními kryptoměnami. Pokud hledáte ve výčtu čtvrtý balíček, tak ten záleží čistě na vašem výběru.

Balíček kryptoměn dle kapitalizace

Tento balíček obsahuje ve své základní verzi tři kryptoměny, které jsou dle tržní kapitalizace největší. Jedná se o nejstarší kryptoměnu Bitcoin (BTC), o čím dál populárnější měnu Ethereum (ETH) a v podstatě o odnož bitcoinu kryptoměnu Binance Coin (BNB). 

Takto sestavený balíček je vhodný spíše pro konzervativnější investory. Možná se ptáte, co je konzervativního na investicích do kryptoměn? Odpověď je vcelku jednoduchá. Odborníci se vesměs shodují v tom, že začínající investoři by se měli držet osvědčených kryptoměn jako Bitcoin, či Ethereum. Je pravdou, že také tyto měny podléhají náladám trhu a doprovází je velká volatilita, ale mají zároveň vybudovanou širokou základnu a jsou již ověřeny v čase. Nehledě na fakt, že čím dál více se integrují jejich základní systémy do běžného života.

Kryptoměny s velkým potenciálem

Tento balíček kryptoměn obsahuje ve své základní nabídce měny Solana (SOL), Uniswap (UNI) a Polkadot (POL). Jedná se o kryptoměny, u kterých odborníci vidí prostor pro využití jejich základních systémů v budoucnu. I když jsou všechny transakce účtovány v blockchainu, jednotlivé systémy kryptoměn se od sebe výrazně liší. Předností systému Solana je například jeho mnohonásobně vyšší prostupnost zpracování transakcí. Solana umí ověřit mezi 50.000 až 65.000 transakcí za vteřinu. Pro porovnání Bitcoinová síť dokáže ověřit průměrně zhruba 7 transakcí za vteřinu a Etherová síť zhruba 20. Navíc jsou díky tomu transakce velmi levné. Za ověření jednoho milionu transakcí aktuálně zaplatíte zhruba 10 dolarů (cca 222 Kč). Díky těmto parametrům se třeba systém Solana prosazuje. Na jeho základě již funguje několik kryptosměnáren. Fanoušci Solany pak rádi označují tuto kryptoměnu za tzv. Ethereum killer.

Spekulativní kryptoměny

Většina z těchto měn vznikla spíše jako recese. Nejzářnějším příkladem je měna Dogecoin (DOGE), která je také součástí tohoto balíčku. Balíček pak obsahuje ještě měny SHIBA INU (SHIB) a Avalanche (AVAX). Dogecoin, přesto, že vznikl původně jako recese v roce 2013, našel si a vybudoval si celkem stabilní pozici v segmentu kryptoměn. Start této kryptoměny byl raketový a rychle si našel své fanoušky. Mezi ty nejznámější patří určitě Elon Musk, influencer světa kryptoměn. Sám je jeho podporovatelem a vlastníkem této kryptoměny. Dogecoin se řadí do skupiny meme kryptoměn. Dogecoin odkazuje na meme se slavným japonským psem rasy Shiba Inu. Na základě Dogecoinu pak vznikla i samostatná kryptoměna SHIBA INU. Mezi výhody těchto kryptoměn patří, že dokáží zpracovat zhruba desetkrát víc transakcí za vteřinu než Bitcoin a poplatky jsou také mnohonásobně nižší. Navíc se kolem této měny vytvořila celkem silná komunita altruistů, kteří založili nadaci s názvem Nadace Dogecoin. Skrze tuto nadaci podporují různé projekty. Mezi nejznámější patří podpora jamajských bobistů, kteří se sice kvalifikovali na OH v Soči 2014, ale neměli dost financí, aby se mohli olympiády zúčastnit. Nadace uspořádala sbírku a během prvních dvou dnů vybrala 36 tis. dolarů. Celkem se pak vybralo potřebných 50.000 USD a jamajští bobisti se mohli OH zúčastnit.

Vlastní balíček kryptoměn

Neoslovila vás nabídka předchozích balíčků, nebo máte za favority jiné kryptoměny? Pak je pro vás tady balíček, ve kterém si můžete namixovat kryptoměny dle vlastního výběru a dle vaší oblíbenosti. 

Nabídka balíčků s kryptoměnami | zdroj coinbank.cz

Jak koupit balíček s kryptem?

Pořízení takového balíčku je velmi snadné. Nákup vám ulehčí české rozhraní a intuitivní postup. Máte na výběr balíčky v cenových hladinách 2.500 Kč, 5.000 Kč, 10.000 Kč, 15.000 Kč, 20.000 Kč a 25.000 Kč.

Pořízení každého z výše uvedených balíčků není omezeno jen na základní nabídku kryptoměn v nich obsažených. Do balíčků můžete přidat jakoukoliv kryptoměnu navíc, případně třeba nějakou z balíčku odstranit. Ale to už se stejně víceméně dostáváte do čtvrtého balíčku dle vlastního výběru. Každopádně vybrané kryptoměny se rovnoměrně rozdělí o částku, za kterou je chcete pořídit. Přepočty vidíte v reálném čase u každé vybrané kryptoměny. Jedná se o přepočty v době nákupu. To, kolik krypta nakonec nakoupíte, bude záležet na tom, kdy balíček zaplatíte. V ten okamžik vám bude připsána měna podle aktuálního kurzu! 

Jak je vidět, nemusíte být expert na kryptoměny, abyste mohli investovat do tohoto nově se rodícího oboru. Díky kryptosměnárně CoinBank tak je tento druh investování mnohem snazší a dostupnější. Navíc můžete obdarovat někoho, na kom vám záleží, nebo jen vytvořit malou investici pro své děti. Díky intuitivnímu rozhraní se nyní nemusíte obávat, že byste o své peníze přišli.

Pokud tedy stále nevíte, jaký dárek pořídit pod stromeček, vyzkoušejte nákup balíčku s kryptoměnami. Určitě se bude jednat o netradiční dárek. A kde jej můžete pořídit? Dárkový balíček pořídíte na této adrese https://coinbank.cz/balicky


Nákup kryptoměn CoinBank

Ing. Zbyněk Kalousek

Vystudoval ekonomii a management na Masarykově univerzitě v Brně. V minulosti se věnoval analýzám finančních trhů. K této činnosti se po kratší odmlce opět navrací. Spoluzakladatel společnosti, která se zabývá poradenstvím a akreditovaným vzděláváním. Spolupracuje s několika dalšími firmami. Svět kryptoměn vnímá jako progresivní část trhu, která nabízí plno příležitostí, ale zároveň skýtá plno nástrah, od decentralizace, apolitický přístup, k velké volatilitě kurzů, až k čím dál náročnější těžbě kryptoměn.


CoinBank

Od roku 2021 spolupracuje se společností MipSoftware, která provozuje směnárnu s kryptoměnami CoinBank a burzu s kryptoměnami CoinBank Trader. Obě platformy jsou zajímavé zejména pro středoevropskou klientelu. Skrz své produktu propojuje koncové uživatele s největšími světovými kryptoburzami a nabízí příjemné uživatelské prostředí. Pro českého klienta je nejspíš nejpříjemnější funkce obchodování prostřednictvím české měny. Široká nabídka kryptoměn, přístup k největším světovým burzám, to jsou předpoklady pro zajímavou spolupráci.

Více informací na https://coinbank.cz/.


Poslední zprávy z rubriky Okénko kryptoměny:

St 11:47  Půlení bitcoinu bylo úspěšné, ale co bude dál? Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)
15.04.2024  Zlato trhá rekordy, ale prodávat nemusí být moudré Martin Stránský (WBTCB)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688