Vlada.cz (Vláda)
Z domova  |  15.11.2021 22:42:00

Vláda schválila změnu v seznamu evropsky významných lokalit, o změnách v protiepidemických opatřeních rozhodne ve čtvrtek

Vláda Andreje Babiše v demisi projednávala na schůzi v pondělí 15. listopadu 2021 návrh změn mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví. Rozhodnutí o jejich možném zpřísnění kvůli nepříznivé epidemické situaci odložila vláda na čtvrtek.

Vláda se intenzivně zabývala možnými variantami změn v protiepidemických opatřeních. „Naším cílem je, abychom zamezili nárůstu počtu hospitalizovaných a samozřejmě počtu nakažených. Po třech hodinách se vláda na variantách neshodla. To znamená, že jsme se domluvili na variantách, které bych mohl nazvat jako rakouský model, bavorský model a model očkováníPCR – prodělaný covid-19. Budeme pokračovat ve čtvrtek v 11 hodin,“ konstatoval premiér Andrej Babiš.

Vláda nakonec odsouhlasila jen dílčí úpravu v plánu očkování, kde Ministerstvo zdravotnictví s účinností od 16. listopadu zařadilo do skupin obyvatel ČR, kterým je hrazeno očkování, také akreditované členy diplomatické mise v České republice včetně soukromých služebních osob a úředníky mezinárodní organizace registrované u Ministerstva zahraničních věcí.

Vláda schválila novelu nařízení vlády o stanovení národního seznamu evropsky významných lokalit. Novela reaguje na výtky Evropské komise a rozšiřuje evropský významnou lokalitu Svatá a Prostřední vrch v oblasti Ždánického lesa tak, aby splňovala požadavky evropské směrnice o ochraně přírodních stanovišť, volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin. Novela nařízení také zohledňuje připomínky obce Dambořice a Ministerstva zemědělství a přejmenovává ji na evropsky významnou lokalitu Dambořický les. Další změnou je zrušení evropsky významné lokality Praha-Letňany z důvodu zániku předmětu ochrany.

Vláda novelizovala také nařízení vlády, kterým se stanoví přípustná míra veřejné podpory v regionech soudržnosti České republiky. Novela reaguje na rozhodnutí Evropské komise z 29. července 2021, kterým byla schválena nová mapa regionální podpory České republiky na období 2022–2027. Podle ní budou do podporovaných oblastí podle příslušného ustanovení Smlouvy o fungování Evropské unie spadat regiony NUTS II Severovýchod, Střední Morava a Moravskoslezsko se základní mírou veřejné podpory 30 procent a region NUTS II Severozápad se základní mírou veřejné podpory 40 procent. Oblasti NUTS II Střední Čechy, Jihozápad a Jihovýchod již budou způsobilé k podpoře pouze v rozmezí 15 až 25 procent, region NUTS II Praha není způsobilý k poskytnutí regionální podpory. Nová pravidla pro investiční pobídky začnou platit od 1. ledna 2022.

Kompletní výsledky jednání vlády naleznete na http://www.vlada.cz/cz/media-centrum/aktualne/vysledky-jednani-vlady-15--listopadu-2021-192040/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Vydaná opatření a zpravodajství






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688