Hesham Elamroussy (ExxonMobil)
Okénko BIG EXPERT  |  15.11.2021 14:39:20

Energie je nezbytná pro hospodářskou činnost i společenský pokrok

Energie je nezbytná pro hospodářskou činnost i společenský pokrok a celosvětová poptávka po energii neustále roste. Společnost ExxonMobil byla vždy v popředí vývoje a aplikace technologií nové generace. Díky nim pomáháme bezpečně a zodpovědně uspokojovat rostoucí světové potřeby energie a vysoce kvalitních chemických produktů používaných ve všech aspektech každodenního života.

Dnes je hlavním předmětem podnikání společnosti ExxonMobil po celém světě průzkum a těžba ropy a zemního plynu, stejně jako výroba, obchod, přeprava a prodej ropy, zemního plynu, ropných produktů, petrochemie a široká škála speciálních produktů. 

Společnost ExxonMobil hraje důležitou roli při plnění energetických potřeb společnosti. Zároveň jsme se zavázali k podporování úsilí, které řeší změnu klimatu. To se odráží ve čtyřech pilířích strategie společnosti.

Jde za prvé o zmírňování emisí v provozech společnosti, za druhé o poskytování produktů, které pomáhají zákazníkům snižovat jejich emise, za třetí o vývoj a zavádění škálovatelných technologických řešení a za čtvrté o proaktivní zapojení do politiky související s klimatem.

Již nyní se nám podařilo snížit emise v našich provozech. Očekáváme, že plány na snížení emisí společnosti ExxonMobil na rok 2025 budou v souladu s cíli Pařížské dohody. Reagujeme na růst poptávky a dodáváme klientům řešení, která jim umožňují splnit požadavky na výkonnost produktů a zároveň snížit emise skleníkových plynů. Tyto produkty a řešení zahrnují zemní plyn, lehké materiály a obaly a moderní biopaliva a maziva. Během posledních dvou desetiletí jsme investovali více než 10 miliard dolarů do výzkumu, vývoje a nasazení energetických řešení s nižšími emisemi. Měl jsem to štěstí, že jsem poznal, jak mohou inovativní produkty, služby a řešení přinést skutečné výhody našim zákazníkům.

V roce 2021 jsme zveřejnili náš projekt Low Carbon Solutions, abychom obchodně využili naše rozsáhlé portfolio nízkouhlíkových technologií. Společnost ExxonMobil je světovým lídrem v oblasti vývoje technologií na zachycování uhlíku a zachytila více CO2 z lidské činnosti než kterákoli jiná společnost. Očekáváme, že se z této oblasti stane rychle rostoucí trh. Naše zkušenosti, odborné znalosti a schopnost vyvíjet technologie nám v ní poskytují jednoznačnou konkurenční výhodu. 

Jako zaměstnanec ExxonMobil jsem byl vždy hrdý na to, že pracuji pro společnost, která pomáhá rozvíjet globální prosperitu prostřednictvím inovativních řešení, která splňují největší potřeby společnosti. To mě neustále motivuje pracovat každý den.

Hesham Elamroussy

Hesham Elamroussy je držitelem bakalářského titulu (B.Sc.) s vyznamenáním a magisterského titulu (M.Sc.) z inženýrství na Alexandrijské univerzitě. Navštěvoval také pokročilé leadership programy na Maastrichtské škole managementu, INSEAD, Thunderbird School of Global Management a Harvard Business School. Hesham Elamroussy strávil celou svou kariéru v ropném a plynárenském sektoru. Postupoval skrz různé posty na místní, regionální a globální úrovni, včetně řady vedoucích rolí v ústředí společnosti ExxonMobil ve Spojených státech. V současné době působí v Praze jako Lead Country Manager společnosti ExxonMobil v České republice a hrdě vede organizaci s téměř 1200 talenty z ~ 85 národností, která poskytuje služby ExxonMobil po celém světě.

ExxonMobil

Společnost ExxonMobil je jedním z největších světových veřejně obchodovaných poskytovatelů energií a výrobců chemikálií. ExxonMobil celosvětově prodává paliva, maziva a chemikálie pod čtyřmi značkami: Esso, Exxon, Mobil a ExxonMobil. Působení společnosti ExxonMobil v České republice se datuje od roku 1921. V roce 2004 bylo založeno Prague Global Business Center na podporu operací ExxonMobil po celém světě.

Více na www.exxonmobil.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko BIG EXPERT:

Čt   7:55  Puma, Nike a Adidas svedou na olympijských hrách vlastní bitvu David Matulay (InvestingFox)
11.04.2024  Výnos dluhopisů v lednu vyskočil z prosincových 7,45 % na 8,43 % Ing. Vladimír Pikora, Ph.D. (Dluhopisomat)
10.04.2024  Inflace se drží na 2,0 %. Stále máme ale inflaci nižší než Eurozóna Ing. Vladimír Pikora, Ph.D. (Dluhopisomat)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688