Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  12.11.2021 14:06:06

FIXED.zone po týdnu na burze: Akcie stouply o rekordních 225 procent


Výrobce a distributor příslušenství pro mobilní zařízení FIXED.zone, který v pondělí vstoupil na trh START pražské burzy, zaznamenal v prvním týdnu svého obchodování rekordní nárůst ceny o 225,2 procenta. Oznámila to dnes pražská burza. FIXED.zone vstoupil na burzu v pondělí, kdy obchodování zahájil na ceně 222 . Již první obchodní den stoupla cena na 276 , což znamenalo doposud nejvyšší nárůst kurzu v první obchodní den ze všech emisí na trhu START. V růstu kurzu pokračovala emise celý týden a dnes zakončila obchodování na ceně 500 . Jenom za dnešek si emise připsala více než čtyři procenta.

Tržní kapitalizace společnosti v současné době přesahuje 1 miliardu korun, zatímco při úpisu činila 493,3 milionů korun. Objemy obchodů činily 12 961 600 korun. Celkový týdenní nárůst kurzu od upisovací ceny dosáhl 225,23 procenta, uvedla také Burza cenných papírů Praha.

Český výrobce a distributor příslušenství k mobilním telefonům těžil z mimořádného zájmu investorů. Společnost ve svém IPO upsala maximálních celkem 222 000 kusů akcií a od investorů obdržela skoro 49,3 milionu korun. Emise byla přeupsána 2,8krát, vzhledem k velkému zájmu došlo na výrazné krácení objednávek.

O mimořádném zájmu investorů vypovídalo již otevření knihy objednávek, po prvním týdnu úpisu akcií FIXED.zone na trh START pražské burzy překročil zájem investorů o devět procent nabízené množství akcií. Alokační míra (uspokojení celkového objemu objednávek) nakonec dosáhla 26,20706 %. Celkový počet objednávek (1 166 700 kusů) více než čtyřikrát překročil nabízené množství akcií v počtu 222 000 kusů. Přitom za nejvyšší nabízenou cenu 222 bylo poptáváno téměř 850 tisíc akcií.

Českobudějovická společnost vyvíjí a vyrábí nabíječky, držáky, pouzdra a další příslušenství k telefonům a tabletům, které je chrání, nebo zjednodušují jejich používání. V Prostějově vlastní a provozuje FIXED.zone od roku 2014 rukodělnou výrobu luxusních kožených peněženek a pouzder na elektroniku. Její vlajkovou lodí je právě oblíbená značka FIXED. Společnost v současnosti zaměstnává více než 90 lidí.

Videorozhovor Patria.cz s lídry FIXED.zone:

Obchodování s novou emisí bylo zahájeno 8. listopadu 2021 v rámci pravidelné denní aukce na trhu START. Ticker emise, tedy název, pod kterým je zařazena v obchodním systému Xetra, je FIXED. Zkrácený název v systému Bloomberg je FIXED CP Equity, v systému Thomson Reuters pak FIXED.pr. Minimání obchodované množství, lot, činí 100 ks, krok kotace 2 . ISIN emise je CZ0009011086. Aukce emisí na trhu START probíhají denně od 9:00 do 12:30.

Zdroje: BCPP, patria.cz

Foto: Fixed.zone

 

 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688