Plzeňský kraj (plzensky-kraj.cz)
Z regionů  |  09.11.2021 12:23:00

Gymnázium a SOŠ Rokycany je autorizovanou školou pro International Baccalaureate Diploma Programme

Gymnázium a SOŠ Rokycany je autorizovanou školou pro International Baccalaureate Diploma Programme

obrazek
09. listopadu 2021 12:23, aktualizováno 12:33, Ing. Helena Frintová
Gymnázium a Střední odborná škola v Rokycanech získala prestižní akreditaci pro International Baccalaureate Diploma Programme. Jedná se dvouletý středoškolský vzdělávací program vyučovaný v anglickém jazyce ve sto čtyřiceti zemích světa, jenž poskytuje mezinárodně uznávanou kvalifikaci pro vstup na vysoké školy po celém světě. Plzeňský kraj se tak stal prvním krajem v České republice, který nabízí žákům studium s mezinárodně uznávanou maturitní zkouškou v programu IB ve své zřizované organizaci.

Gymnázium a Střední odborná škola dlouhodobě a systematicky podporuje u svých žáků samostatnost, pracovitost a rozvíjí osobnost každého žáka k naplnění vlastního potenciálu. Žáci jsou vedeni k využívání kritického a tvůrčího myšlení, které jim umožňuje jednat a rozhodovat se rozumně a eticky. Během studia pracují na svých badatelských a vzdělávacích dovednostech a akceptují proces celoživotního učení.

„Jsem opravdu hrdá na to, že takovou školu v kraji máme. Osobně si velice cením maximálního úsilí vedení školy a jmenovitě ředitele Pavla Vlacha. Během dlouhého akreditačního procesu se mu podařilo připravit školu a získat pedagogy pro zásadní změnu koncepce vzdělávání na gymnáziu, což není nikdy jednoduché,“ řekla hejtmanka Plzeňského kraje paní Ilona Mauritzová poté, co jí byl udělený certifikát školou představen. Upozornila také na dobré možnosti absolventů studia při následném studiu oborů vyučovaných českými univerzitami v cizím jazyce.

Studium čtyřletého gymnázia je podle školského vzdělávacího programu ‚Poznání a inspirace v souvislostech‘ určeno uchazečům z 9. tříd základních škol, kteří kromě jednotné přijímací zkoušky z českého jazyka a matematiky skládají školní přijímací zkoušku z anglického jazyka. V 1. a 2. ročníku probíhá částečná výuka všeobecně vzdělávacích předmětů v anglickém jazyce, od 3. ročníku studují žáci podle světového programu IB DP již v anglickém jazyce.

„V tomto školním roce studuje v přípravných třídách pro IB DP program celkem 40 žáků. Od září příštího školního roku 2022/2023 vstoupí do systému IB DP první třída. Na základě autorizace studia předpokládáme o obor ‚Inspirace a vzdělávání v souvislostech‘, jehož je IB DP součástí, vyšší zájem,“ uvedl ředitel Gymnázia a SOŠ Rokycany Pavel Vlach.


Galerie

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688