skoda-auto.cz (Škoda auto)
Auto Moto  |  08.11.2021 10:11:21

ŠKODA KAROQ: Nosný pilíř modelové palety

„Díky velkorysé nabídce prostoru a pro značku ŠKODA typickou funkčností KAROQ naše zákazníky nadchl už od samého počátku. V minulém roce i v prvním pololetí 2021 byl naším nejžádanějším modelem SUV, což jasně dokládá jeho zásadní význam v našem portfoliu. Jsem přesvědčen, že na dosavadní úspěchy naváže i omlazený KAROQ a získá pro značku ŠKODA nové zákazníky.”


Martin Jahn, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast prodeje a marketingu

S modelem KAROQ učinila značka ŠKODA v roce 2017 druhý krok své SUV ofenzívy, čímž se tato modelová řada stala důležitou součástí skutečně úspěchu: V roce 2020 činil podíl SUV segmentu téměř 40 procent celosvětových prodejů značky ŠKODA. V roce 2020 a v prvním pololetí roku 2021 byl KAROQ dokonce nejžádanějším SUV značky ŠKODA a druhým nejprodávanějším modelem české automobilky po modelu OCTAVIA. Od roku 2017 sjelo z linky více než 500 000 vozů řady KAROQ, který je aktuálně dostupný v 60 zemích celého světa. ŠKODA tento model vyrábí v České republice, na Slovensku, v Rusku a v Číně.

Emotivní design a typické přednosti vozů ŠKODA
Při svém uvedení na trh navázal KAROQ krystalickými prvky, dynamickými tvary a ostrými liniemi na designový jazyk modelu KODIAQ. Název modelu s počátečním písmenem „K“ a s písmenem „Q“ na konci kromě toho také navázalo na typickou nomenklaturu SUV modelů značky ŠKODA. Jméno vychází z jazyka kmene Aleuťanů, původních obyvatel Aljašky. Díky svým kompaktním rozměrům je KAROQ vhodný pro jízdu ve městě, ale zároveň režim Offroad, vysoká světlá výška a na přání dodávaný pohon všech kol umožňují jízdu i mimo zpevněné silnice. Jeho mimořádně dobrá nabídka prostoru a velký zavazadlový prostor z něj dělají ideální vůz pro rodiny a lifestylově zaměřené zákazníky. Zadní sedačky VarioFlex, dodávané na přání, jsou jen jedním z mnoha Simply Clever prvků výbavy na funkčnost zaměřeného modelu KAROQ. Tento vůz dále nabízí i vysokou úroveň pasivní bezpečnosti, četné asistenční systémy, ještě vyšší komfort a řadu moderních řešení konektivity.

Četná ocenění od mezinárodních odborných médií
Kromě velké obliby u zákazníků je vůz ŠKODA KAROQ úspěšný i u mezinárodních odborných médií. To dokládají četná ocenění, která model sbírá už od svého debutu v roce 2017. Hned v prvním roce prodeje získal model KAROQ v Německu, největším trhu značky ŠKODA, ceny od nejčtenějších motoristických časopisů. Časopis Auto Bild mu udělil cenu „Zlatý volant“ pro nejlepší malé SUV a magazín auto motor und sport mu za nejlepší nový design ve třídě kompaktních SUV udělil ocenění „AUTONIS.“ Při udělování cen „Auto Trophy“ časopisu Auto Zeitung nechal KAROQ své konkurenty v kategorii nejlepších importovaných SUV v hodnotě do 25 000 eur v letech 2017, 2018 a 2019 daleko za sebou. V roce 2018 přesvědčil účastníky čtenářské ankety „Best Cars,“ časopisu auto motor und sport a zajistil si tak mezi kompaktními SUV a terénními vozy titul nejlepšího importovaného vozu. Vůz byl kromě toho také zvolen „Autem roku“ v České republice a v Řecku a „SUV roku“ v Bulharsku, ve Velké Británii získal cenu „The Fleet News Awards“. Německý odborný magazín firmenauto v letech 20192021 třikrát za sebou udělil modelu ŠKODA KAROQ cenu „Firemní vůz roku“ v kategorii kompaktních SUV a crossoverů. V roce 2021 KAROQ kromě titulu „Nejlepší rodinné SUV“, uděleného britským časopisem What Car?, získal rovněž dvě ocenění v Rusku. Tam přesvědčil jako „Auto roku“ v soutěži Autoreview a jako „Nejlepší kompaktní crossover 4×4“ v soutěži Za Rulyom Grand Prix.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688