Export (export.cz)
Cestování  |  03.11.2021 15:53:11

Zástupci mexických cestovních kanceláří objevovali krásy Česka

Přes 40 zástupců mexických cestovních kanceláří strávilo týden v Česku. Cílem mise, která proběhla v rámci projektu ekonomické diplomacie MZV (PROPED) bylo zvednout zájem latinskoamerických turistů o cesty do Česka.

Ilustrační foto Shutterstock

Zástupci mexických cestovních kanceláří měli během pobytu v ČR možnost poznat turistickou nabídku tak, jak je připravena pro zahraniční turisty. Navštívili několik krajů a navázali přímé kontakty s místními destinačními specialisty, kteří okruhy sestavují, ale i se zástupci regionů a jednotlivých poskytovatelů turistických služeb.

Mexiko je v rámci Latinské Ameriky jedním z nejvýznamnějších trhů s ohledem na turismus směřující do Česka. Mexičané, kteří mají očkování proti covid-19, mají navíc stále možnost do Česka cestovat.  Jakkoliv je Praha již i v Latinské Americe fenoménem a je součástí standardních středoevropských okruhů, mimopražské regiony jsou zatím málo známé. Pokud už jsou navštěvované, pak nejčastěji ve formě jednodenních výletů z hlavního města bez přenocování. Cílem projektu proto bylo vedle nastartování povědomí o možnosti cestovat do České republiky také rozšíření tras zájezdů o regionální turistické cíle Čech a Moravy, které mohou nabídnout i plnohodnotný několikadenní okruh. Projekt se tak snaží představením nových destinací využít potenciál cestovního ruchu pro udržitelný rozvoj regionů. Cestovní ruch je totiž důležitou součástí podpory rozvoje krajů, vytváří nová pracovní místa a stimuluje i přidružené oblasti, jako je kulturní a společenský ruch. Do projektu se proto kromě spoluorganizátora akce – agentury CzechTourism – zapojili i jednotlivé kraje ČR, místní destinační managementy i regionální hoteliéři a restauratéři.

Součástí incomingové mise byla i návštěva regionů. Foto MZV/CzechTourism

Mise zástupců mexických cestovních kanceláří je jednou z cest, jak dostat český turistický ruch zpět na nohy. Málokterý sektor zasáhla pandemie koronaviru a s ní spojená opatření tak silně jako cestovní ruch. V rámci propadu byl, i v důsledku cestovních omezení, nejcitelnější výpadek zahraniční klientely. Počet turistů z ciziny přijíždějících do Česka klesl loni meziročně o 64 %.

Zuzana Stiborová, ekonomická diplomatka, Velvyslanectví ČR v Mexiku


Moderní ekonomická diplomacie



Moderní ekonomická diplomacie je časopis, který vydává Ministerstvo zahraničních věcí ČR a který je určen především pro české exportéry. Jedná se o dvouměsíčník, ve kterém vývozní firmy najdou praktické informace o exportních trzích, o službách které jim nabízí Ministerstvo zahraničních věcí a síť ambasád spolu se zahraničními kancelářemi českých státních agentur a institucí. Čtenářům přináší také informace o našich seminářích a podnikatelských misích, o možnosti zapojení se do B2B aktivit České rozvojové agentury a financování exportu. Obsahuje také články, komentáře, analýzy a rozhovory o trendech v oblasti světové ekonomiky, perspektivních exportních oborech a úspěšných českých exportérech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy k cestování








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688