Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  02.11.2021 13:37:50, aktualizováno 06.11.2021 09:05:00

FIXED.zone upsala své akcie za nejvyšší možnou cenu 222 Kč. Zájem byl skoro trojnásobný

Aktualizováno

Společnost FIXED.zone v právě zakončené veřejné nabídce (IPO) upsala své akcie za nejvyšší možnou cenu 222 za akcii. Český výrobce a distributor příslušenství k mobilním telefonům těžil z mimořádného zájmu investorů. Společnost upsala maximálních celkem 222 000 kusů akcií a od investorů obdržela skoro 49,3 milionu korun. Emise byla přeupsána 2,8krát, vzhledem k velkému zájmu došlo na výrazné krácení objednávek. Obchodování s akciemi Fixed začne na trhu START pražské burzy 8. listopadu na upisovací ceně 222 .

O mimořádném zájmu investorů vypovídalo již otevření knihy objednávek, ke kterému došlo před týdnem, tedy v polovině IPO. Po prvním týdnu úpisu akcií FIXED.zone na trh START pražské burzy překročil zájem investorů o devět procent nabízené množství akcií. Finální knihu objednávek ukazujeme níže. Alokační míra (uspokojení celkového objemu objednávek) nakonec dosáhla 26,20706 %.

Graf: Kniha objednávek akcií FIXED.zone v rámci IPO

FIXED.zone kniha objednávek final

Společnost Fixed.zone, a.s. upsala své akcie v celkovém počtu 222 000 kusů za cenu na horní hranici cenového rozpětí 180 až 222 . Hodnota společnosti po úpisu (post money valuace) činí 493 284 000 , uvedla dnes pražská burza. V nabídce bylo celkem 222 tisíc kusů akcií, což je přibližně desetina emitovaných akcií společnosti FIXED.zone. Vzhledem k velkému zájmu o primární úpis museli být někteří investoři v rámci alokace, tedy přidělování upsaných akcií jednotlivým upisovatelům, takzvaně kráceni.

„Další velmi úspěšné IPO na trhu START potvrzuje zájem investorů o české firmy a investice na kapitálovém trhu obecně. Také ukazuje, že trh START se mezi investory dobře etabloval a získal si popularitu. Díky tomu mohou firmy ze segmentu malých a středních firem získávat financování na kapitálovém trhu, což je jeden z hlavních cílů trhu START,“ uvedl v prohlášení Petr Koblic, generální ředitel Burzy cenných papírů Praha.

Českobudějovická společnost vyvíjí a vyrábí nabíječky, držáky, pouzdra a další příslušenství k telefonům a tabletům, které je chrání, nebo zjednodušují jejich používání. V Prostějově vlastní a provozuje FIXED.zone od roku 2014 rukodělnou výrobu luxusních kožených peněženek a pouzder na elektroniku. Její vlajkovou lodí je právě značka FIXED. Společnost v současnosti zaměstnává více než 90 lidí.

Videorozhovor Patria.cz s lídry FIXED.zone:

Obchodování s novou emisí bude zahájeno 8. listopadu 2021 v rámci pravidelné denní aukce na trhu START. Dnem vypořádání je 5. listopad 2021. Ticker emise, tedy název, pod kterým je zařazena v obchodním systému Xetra, je FIXED. Zkrácený název v systému Bloomberg je FIXED CP Equity, v systému Thomson Reuters pak FIXED.pr. Minimání obchodované množství, lot, činí 100 ks, krok kotace 2 . ISIN emise je CZ0009011086. Aukce emisí na trhu START probíhají denně od 9:00 do 12:30.

Zdroje: BCPP, Patria.cz

 
 
 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.


Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Pá 16:50  Týden na akciových trzích: Ztrátový týden, S&P500 testuje hranici 5 tis. bodů -... Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 17:45  Růst cen akcií a cena za riziko Patria (Patria Finance)
Čt 16:44  Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688