mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  02.11.2021 12:57:00

Večer české hudby a poezie v Taškentu

Večer české hudby a poezie v Taškentu

02.11.2021 / 12:03 | Aktualizováno: 02.11.2021 / 12:57

Dne 29.10.2021 se v sále Svazu skladatelů a umělců Uzbekistánu uskutečnil multimediální večer české vážné i moderní hudby a české poezie. Večer byl věnovaný dvěma nejdůležitějším českým svátkům – Dni Svatého Václava 28. září, který je dnem české státnosti, a Dni vzniku Československého státu 28. října. Večer organizovalo Velvyslanectví ČR v Taškentu ve spolupráci s divadlem „Umění-Studio-Svět“.

Dne 29.10.2021 se v sále Svazu skladatelů a umělců Uzbekistánu uskutečnil multimediální večer české vážné i moderní hudby a české poezie. Večer byl věnovaný dvěma nejdůležitějším českým svátkům – Dni Svatého Václava 28. září, který je dnem české státnosti, a Dni vzniku Československého státu 28. října. V průběhu večera přednesli laureátka ceny Gratias Agit z r.2013 a představitelka bohemistiky v Uzbekistánu, paní Adél Čiljakova, a zasloužilý umělec Uzbekistánu, pan Adrej Slonim, verše českých básníků Jaroslava Seiferta, Josefa Hory a Jana Skácela v nových překladech do ruštiny paní A.Čiljakové. Na koncertě zazněla hudba českých skladatelů Antonína Dvořáka, Leoše Janáčka a Josefa Suka v podání kvarteta Consonanza pod vedením K.Čachlova. Kromě skladeb autorů klasické hudby na koncertě zazněly písně z repertoáru Karla Gotta a Heleny Vondráčkové, které zazpívali sólisté Národního divadla operety v Taškentu, a rovněž české melodie v jazzovém zpracování laureátky uzbeckých i mezinárodních konkurzů A.Alibekové. Multimediální večer provázely ilustrace známého uzbeckého malíře A.Batykova a audio-video kompozice Prahy.

Večer české poezie a hudby organizovalo Velvyslanectví ČR v Taškentu ve spolupráci s divadlem „Umění-Studio-Svět“. Tato spolupráce trvá již 12 let v rámci širšího projektu „Planeta je naše společná vlast“, zaměřeného na propagaci míru na naší planetě, a jehož prezidentem je vždy velvyslanec ČR v Uzbekistánu. Autorem a vedoucím projektu a rovněž divadla „Umění-Studio-Svět“ je paní Adél Čiljakova, která byla scénáristkou, režisérkou a moderátorkou celého večera.

Galerie


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688