cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  01.11.2021 15:59:09

Spojené státy se stanou globálním lídrem v oblasti kryptoměn a blockchainu

Spojené státy se stanou globálním lídrem v oblasti kryptoměn a blockchainu

01.11.2021 / Crypto Kingdom

Spojené státy rychle přijímají decentralizované finance, sektor kryptoměn a inovativní průmysl technologie blockchainu.

Minulý měsíc jsme obdrželi ze Spojených států několik skvělých zpráv o kryptoměnovém průmyslu a další dobré zprávy přijdou později na podzim. Dne 6. října Gary Gensler, šéf americké Komise pro cenné papíry a burzy (SEC), během slyšení Sněmovny reprezentantů pro finanční služby potvrdil, že regulátor nezakáže kryptoměny, což potenciálně otevírá cestu největší světové ekonomice, aby se stala globálním lídrem ve vývoji decentralizovaných financí (DeFi) a blockchain technologií.

Gensler, který vyučoval kurz o kryptoměnách na MIT, také řekl, že zákaz kryptoměn nespadá pod mandát SEC a jediný způsob, jak legálně zakázat digitální aktiva, by byl prostřednictvím Kongresu. „Jde o to, jak tuto oblast dostaneme do ochrany spotřebitele investorů, kterou máme, a také do spolupráce s bankovními regulátory a dalšími – jak zajistíme, aby ji ministerstvo financí mělo v rámci boje proti praní špinavých peněz, dodržování daňových předpisů,“ řekl Gensler. Také dodal:

„Mnoho z těchto tokenů splňuje test investiční smlouvy, dluhopisu nebo cenného papíru.“

Američtí regulátoři kryptoměny nezakážou

Oznámení SEC přichází po té, co předseda amerického Federálního rezervního systému (Fed) Jerome Powell 30. září řekl, že regulátor nemá v plánu zakázat Bitcoin (BTC) a další kryptoměny během svědectví v Kongresu. Když se ho Rep. Ted Budd, dlouholetý obhájce kryptoměnového sektoru a člen Kongresového výboru Blockchainu zeptal, zda má v úmyslu „zakázat nebo omezit používání kryptoměn“, Powell odpověděl rázným „Ne. Nemám v úmyslu je zakázat.“

Většina zpráv v médiích má titulek „Spojené státy nezakážou kryptoměny“. To je pravda, ale také to znamená něco mnohem významnějšího: USA umožní růst kryptoměn a přijmou komunitu, aby se zapojila do procesu projednávání lepších způsobů regulace tohoto odvětví.

Když největší světová ekonomika oznámí, že umožní kryptoměnám existovat ve svém současném finančním odvětví – samozřejmě s řádnou regulací – všechny ostatní národy by si toho měly všimnout a začít uvažovat o otevření svých dveří a regulaci tohoto odvětví spravedlivým způsobem, který podpoří inovace a pomůže vytvářet nová pracovní místa.

USA povolují kryptoměny s tím, jak se jejich adopce zvyšuje

Jak jsme viděli, američtí regulátoři začleňují kryptoměnový průmysl do svého finančního systému – což umožňuje tradičnímu bankovnímu systému fungovat vedle nového a rychle rostoucího decentralizovaného finančního systému. To by mohlo umožnit USA stát se průkopníkem ve vývoji fintechu, blockchainových technologiích a dokonce i v méně konvenčních částech decentralizovaných financí, jako je pojištění, obchodní financování a fundraising.

Z hlediska regulace je ještě potřeba udělat spoustu práce, kterou musí kryptoměnová komunita a americká vláda vykonat, aby přesně určily, kde se jejich zájmy shodují a jak mohou pracovat tvrději, a proto společně učinit chytré rozhodnutí, jak regulovat průmysl, včetně regulace stablecoinů, decentralizovaných burz, derivátů kryptoměn a yield farmingu, abychom jmenovali alespoň některé.

Je také velice možné, že SEC by letos na podzim mohl schválit až čtyři Bitcoinové futures, na základě výpočtů od Bloomberg Intelligence. Dne 3. října analytik odhadl pravděpodobnost, že SEC schválí Bitcoinový burzovně obchodovaný fond (ETF) na 75 %, přičemž ProShares a Valkyrie již tento závod vedou, když schválení jejich ETF přišly 19. a 22. října.

USA se rozhodly udávat krok v blockchainových technologiích

Je také dobré poznamenat, že i američtí zákonodárci nakupují Bitcoin. Americká senátorka Cynthia Lummis prozradila, že 16. srpna nakoupila největší světovou kryptoměnu v hodnotě mezi $50 001 až $100 000.

Vzhledem k tomu, že americká vláda kryptoměny nezakáže a američtí politici do nich investují, bylo by pro nás všechny dobré přehodnotit naše investiční portfolia a dlouze se podívat na Bitcoin, Ether (ETH) a další nové technologie blockchainu.

USA jasně signalizují, že přijmou a regulují Bitcoin, technologii blockchainu a další kryptoměny, což z geopolitického hlediska nemohlo být chytřejší – utvrdí svou pozici tak, aby do budoucna přijímaly masivní zahraniční investice a přitahovaly ty nejlepší talenty na planetě.

Dá se proto očekávat, že USA se v nadcházejících letech stanou lídrem v oblasti decentralizovaných financí, protože regulační orgány budou pokračovat ve spolupráci s kryptoměnovou komunitou na budování udržitelného a bezpečného odvětví.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688