Roman Havlíček (Meteobox)
30.10.2021 15:07:18

Slunečné a teplé počasí pokazí někde mlhy a nízká oblačnost, příští týden bude více oblačnosti i srážek




 

Počasí 30.10.2021
Počasí u nás ovlivňuje tlaková výše nad východní Evropou, která ustupuje dále k východu. Postupně nás začne ovlivňovat oblast nižšího tlaku vzduchu, v ní postupuje studená fronta přes západní Evropu. Ta se bude nad střední Evropou postupně vlnit a přinese nám velkou oblačnost a srážky začátkem listopadu. Před ní k nám bude pokračovat příliv velmi teplého vzduchu především ve vyšších vrstvách atmosféry. V polovině týdne se budou nad centrálním Středomořím vytvářet tlaková níže, které pak bude postupovat dále k severovýchodu a ovlivňovat i počasí ve střední Evropě.

 

Dnes bude jasno až polojasno, v západní polovině místy mlhy nebo nízká oblačnost, která se ojediněle udrží po celý den.

Nejvyšší denní teploty 13 až 17°C, při mlze a v západní polovině Čech místy chladněji, na severovýchodě Moravy a ve Slezsku ojediněle až 19°C.

V 1000 m n.m. na horách kolem 10°C, na Šumavě až kolem 17°C.

Vítr čerstvý převážně jihovýchodní 4-9 m/s, místy s nárazy 15-20 m/s, na hřebenech hor až 25 m/s, v západní polovině Čech většinou jen slabý proměnlivý do 4 m/s.

 

V noci bude jasno až polojasno, od západu přechodně zvětšená oblačnost, postupně místy mlhy nebo nízká oblačnost, především v jihozápadní polovině území. Ojediněle i mrholení.

Nejnižší noční teploty 10 až 5°C, při vyjasnění a utišení větru až kolem 0°C, při silnějším větru ojediněle i tepleji.

Vítr slabý až mírný jihovýchodní 2-6 m/s, v severovýchodní polovině území ojediněle i čerstvý, v západní polovině jen slabý proměnlivý do 4 m/s.

 

V neděli bude jasno až polojasno, v jihozápadní polovině území místy, jinde ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Ojediněle i mrholení.

Nejvyšší denní teploty 13 až 17°C, při mlze a v západní polovině Čech i chladněji, na severovýchodě Moravy a ve Slezsku ojediněle až 19°C.

V 1000 m n.m. na horách kolem 10°C, na Šumavě až kolem 16°C.

Vítr čerstvý převážně jihovýchodní 4-9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na hřebenech hor až kolem 25 m/s, v západní polovině Čech zpočátku jen slabý proměnlivý do 4 m/s.

 

V pondělí bude zpočátku jasno až polojasno, postupně od západu přibývání oblačnosti na oblačno až zataženo, později odpoledne a k večeru postupně občas déšť. Ráno místy mlhy nebo nízká oblačnost.

Nejnižší noční teploty 10 až 6°C, při zmenšené oblačnosti a utišení větru jen kolem 3°C, při silnějším větru naopak ojediněle i tepleji.

Nejvyšší denní teploty 10 až 14°C, při déle trvající mlze nebo nízké oblačnosti ojediněle i chladněji, zejména v severovýchodní polovině území místy kolem 16°C.

Vítr slabý, během dne až mírný západní nebo jihozápadní 2-6 m/s, večer bude zesilovat.

 

úterý bude oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, na hřebenech hor postupně i srážky smíšené nebo sněhové. Během dne od západu ustávání srážek a částečné ubývání oblačnosti.

Nejnižší noční teploty 9 až 4°C.

Nejvyšší denní teploty 8 až 12°C.

Vítr slabý až mírný západní nebo jihozápadní 2-6 m/s, večer bude slábnout a stáčet se k jihu.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty