David Jukl (Mercurius Pro)
Akcie ve světě  |  27.10.2021 14:09:38

2 Rychle rostoucí technologické akcie se 102% až 145% nárůstem podle Wall Street

Od konce velké recese před více než 12 lety jsou růstové akcie tím správným místem. Historicky nízké sazby úvěrů spolu s pokračujícími opatřeními kvantitativního uvolňování ze strany Federálního rezervního systému umožnily rychle rostoucím podnikům půjčit si levný kapitál, aby mohly inovovat, najímat zaměstnance a provádět akvizice.

Pravděpodobně žádné odvětví netěžilo z tohoto přístupu k velkému množství levného kapitálu více než technologické. Akcie technologických společností, které jsou poháněny inovacemi, v uplynulém desetiletí výrazně překonaly výkonnost srovnávacího indexu S&P 500.

U některých technologických akcií však stále existuje dostatek příležitostí k růstu, alespoň podle vybraných analytiků a investičních firem z Wall Street. Na základě nejvyšší jednoleté cílové ceny zveřejněné Wall Streetem nabízejí následující dvě vysoce růstové technologické akcie růst v rozmezí od 102 % do až 145 %.

Roku: implikovaný růst o 102 %

 

První rychle rostoucí technologickou akcií s výrazným potenciálem růstu je streamovací televizní platforma Roku (NASDAQ:ROKU×). Podle analytiků společnosti Cannonball Research by hodnota Roku mohla v příštím roce dosáhnout 650 USD za akcii. Pokud by to bylo přesné, znamenalo by to 102% nárůst oproti hodnotě, na které akcie uzavřely tento víkend.

Jednoznačným protivětrem pro Roku je skutečnost, že stále méně amerických domácností zůstává u tradičních kabelových, satelitních a telcoTV operátorů. Zpráva společnosti NScreenMedia zjistila, že v prvním čtvrtletí roku 2021 mělo předplatné kabelové, satelitní nebo telcoTV televize o 21,3 milionu domácností méně než ve stejném čtvrtletí před čtyřmi lety. Naopak více než 50 milionů domácností se v prvním čtvrtletí roku 2021 obešlo bez tradiční kabelové, satelitní nebo telcoTV.  Poselství diváků, kteří sledují obsah, je jasné: domnívají se, že kabelová/satelitní televize je předražená, a chtějí mít větší vliv na své možnosti sledování.

Roku se rychle stal jednou z těchto preferovaných možností streamování. Ačkoli pandemie nepochybně pomohla společnosti získat předplatitele - tj. lidé, kteří uvízli ve svých domovech, streamovali více obsahu -, šipka Roku směřovala mnohem výše již předtím, než pandemie udeřila. I když se meziroční růst počtu streamovacích hodin ve 2. čtvrtletí 2021 zmírnil na 19 %, průměrný příjem na uživatele (ARPU) vzrostl oproti předchozímu čtvrtletí o 46 %. 

To mě přivádí k dalšímu bodu: Inzerenti mění způsob, jakým utrácejí své peníze, a zaměřují více svého úsilí na streamovací platformy. Skutečnost, že růst ARPU více než zdvojnásobil růst počtu streamovacích hodin, je důkazem toho, že inzerenti jsou ochotni zaplatit více, aby oslovili rychle rostoucí uživatelskou základnu Roku, která čítá 55,1 milionu lidí.

Nakonec cílová cena 650 USD může být v nadcházejících 12 měsících poněkud vysoká. Ale vzhledem k tomu, že se na obzoru rýsuje závratný růst prodejů, zní 650 dolarů jako rozumná budoucí cenová hranice, které může Roku dosáhnout.

PubMatic: implikovaný růst o 141 %

Když už mluvíme o digitální reklamě, další společností s vážným potenciálem růstu jsou akcie společnosti PubMatic (NASDAQ:PUBM×) s malou kapitalizací v oblasti reklamních technologií. Podle analytika společnosti JMP Securities Andrewa Booneho by PubMatic mohl v příštím roce dosáhnout hodnoty 64 USD za akcii.  Pokud se Booneho prognóza naplní, znamená to růst o 141 %.

PubMatic provozuje cloudovou platformu pro programatickou reklamu na straně prodeje, která je určena vydavatelům. Toto slovní spojení jednoduše znamená, že platforma společnosti využívá strojové algoritmy k nákupu, prodeji a optimalizaci umístění reklamy pro zobrazovací prostor svých klientů (vydavatelů).

Zajímavé by pro vás mohlo být, že platforma PubMatic inspirovaná umělou inteligencí neprodává zobrazovací prostor svých klientů tomu, kdo nabídne nejvyšší cenu. Jejím cílem je spíše umístit před uživatele co nejlepší sdělení. Tím udržuje reklamní společnosti spokojené tím, že před uživatele umisťuje relevantní sdělení, a v konečném důsledku pomáhá dlouhodobé cenové síle svých vydavatelů.

Podobně jako u Roku je hlavní tezí nákupu PubMaticu zrychlující se přesun reklamních dolarů na digitální platformy. Ačkoli společnost odhaduje, že růst digitální reklamy v celém odvětví bude do poloviny desetiletí v průměru 10 % ročně, PubMatic neustále zdvojnásobuje tempo růstu odvětví. Zdá se, že tato lepší výkonnost souvisí se zaměřením společnosti na programatickou reklamu v propojené televizi/over-the-top, která nabízí podstatně rychlejší růstový potenciál než video nebo dokonce mobilní reklama.

Třešničkou na dortu pro PubMatic je, že její klienti zůstávají u její platformy a utrácejí mnohem více. Vydavatelé, kteří se společností spolupracují alespoň rok, utratili ve čtvrtletí končícím v červnu o 50 % více než v předchozím roce

I když je nepravděpodobné, že PubMatic za 12 měsíců vyletí o 141 % výše, není to nemožné, zejména vzhledem k příznivé dynamice kolem digitální reklamy.

Mercurius Pro

Mercurius Pro, o. c. p., a. s. vznikl v roce 2018 a jeho tým má bohaté zkušenosti z předchozího působení jak v českých, tak zahraničních makléřských domech, investičních bankách a dalších finančních institucích. Poskytujeme profesionální služby pro začínající, pokročilé i institucionální investory. Naší vizitkou jsou letité zkušenosti a výsledky naší práce.

Pro investory, kteří nemají velké zkušenosti, případně jsou limitováni časem, nabízíme konzultace s makléřem či pasivní přístup k investicím skrze řízená portfolia. Zkušený investor uvítá širokou paletu nástrojů FX, komoditního, finančního i akciového trhu, včetně derivátů. Lehce si tak může z naší nabídky vytvořit své široce diverzifikované portfolio. Profesionálním a korporátním investorům nabízíme produkty a podmínky upravené dle jejich požadavků.

Více informací najdete na: www.mercurius.pro

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688