mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  27.10.2021 11:08:00

Velvyslanectví ČR v Nur-Sultanu zorganizovalo prezentaci českých firem na zemědělské výstavě KazAgro

Velvyslanectví ČR v Nur-Sultanu zorganizovalo prezentaci českých firem na zemědělské výstavě KazAgro

27.10.2021 / 10:43 | Aktualizováno: 27.10.2021 / 11:08

Na stánku se v prezenční podobě představili zástupci a místní partneři 4 českých firem, dalších 20 bylo pracovníky Velvyslanectví ČR prezentováno ve formě katalogů. Akce napomohla ke zviditelnění ČR jakožto vysoce technologického partnera Kazachstánu v oblasti zemědělství a přispěla k dosažení konkrétních obchodních výsledků v podobě předjednání kontraktů či podpisu distributorské smlouvy.

Výstava KazAgro/KazFarm proběhla v hlavním městě Kazachstánu Nur-Sultanu. Tematicky se 9. ročník týkal oblasti zemědělství, zejména živočišné výroby vč. chovu skotu, drůbeže, krmiv, veterinárních preparátů, též rostlinné výroby, zejména semenné selekce, skladování zrní, zpracování odpadů, dále zemědělských technologií a potravinářství. Zúčastnilo se jí 156 desítek vystavovatelů vč. zahraničních národních/regionálních stánků Ruska, Běloruska, Nizozemí, Německa aj. Účast ČR na výstavě, kterou za 3 dny navštívilo několik tisíc návštěvníků, byla zajištěna v podobě národního stánku a částečné prezenční, částečné katalogové účasti českých firem.

Velvyslanectví ČR v Nur-Sultanu zorganizovalo v rámci národního stánku ČR na výstavě KazAgro/KazFarm účast celkem 24 českých firem. V rámci výstavy též zajistilo provedení odborného semináře, kde vystoupili zástupci Velvyslanectví ČR v Nur-Sultanu a českých firem/jejich místních partnerů. Výstavy se zúčastnil též velvyslanec Rudolf Hykl, který na českém stánku poskytl rozhovory sdělovacím prostředkům včetně hlavního sdělovacího kanálu (Pervyj Evrazija).

Stánek ČR byl koncipován jako komplexní informační prostor prezentující návštěvníkům tři základní zemědělské pilíře – živočišnou a rostlinnou výrobu, zemědělské technologie a potravinářství. Vzhledem k obrovskému zájmu KZ publika a potenciální komerční návaznosti však byl největší důraz kladen na propagaci českého plemenného skotu a s ním souvisejících produktů (krmiva, veterinární preparáty, genetika). Na stánku ČR byla trvale přítomna zástupkyně firmy Bioveta, dále též zástupci firem ISB Genetic, Sukov a CD Impuls, kteří se střídavě pohybovali na stánku ČR a stáncích svých partnerů (BKN Agro, CRI Genex, Shapagat Astana). V katalogové formě bylo pracovníky Velvyslanectví ČR ekonomickou diplomatkou Olgou Kalinovou a zemědělským expertem Ministerstva zemědělství ČR Artomem Lukašovem prezentováno 20 českých firem – Cattle Market, Dominant, Moravoseed, ISB Genetic, Danimpex, Tomas Vak, Impuls, Bovimeister, Biopreparáty, Dibaq, Pro Pelety, Mikrop Čebín, Farmet, Farmec, Vesa Velhartice, Bednar FMT, Agriecopower, Sukov, Czech Brewmasters, Omnipol. Český prvek na stánku byl prezentován též ochutnávkou českého piva Pilsner a české Mattoni.

Jedním z výstupů české účasti na výstavě bylo předjednání kontraktu na dodávku 80 ks plemenného skotu z ČR, či spolupráce v oblasti dodávek genetického materiálu do Kazachstánu. Opět se tak prokázalo, nakolik je sektor zemědělství perspektivním a že se i menší české firmy mohou do jeho rozvoje Kazachstánu zapojit a mít z toho v případě včasné reakce obchodní i konkurenční výhody. Velvyslanectví ČR v Nur-Sultanu se tyto aktivity firem snaží všemožně podporovat ať už formou účasti na výstavách, jednáním v gesčních institucích kazachstánské státní správy, zprostředkováváním kontaktů na partnery atd. Aktivní přístup Velvyslanectví, a zejména zemědělského experta, byl oceněn nejen ze strany organizátorů výstavy čestným diplomem, ale především samotnými českými firmami, z nichž již několik podepsalo kontrakty a nastavilo dlouhodobou spolupráci.

Olga Kalinová, ekonomická diplomatka Velvyslanectví ČR v Nur-Sultanu

Galerie


KazAgro/KazFarm 2021


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688