Research (Česká spořitelna)
Akcie ve světě  |  27.10.2021 09:46:55

Růst akciových indexů tlumily akcie Facebooku, Evropa rostla díky firemním výsledkům


Americké akciové indexy v úterý uzavřely mírně výše, přičemž index S&P 500 dosáhl nového rekordu, avšak zisky indexů byly tlumeny poklesem akcií Facebooku, které zaznamenaly ztrátu 4% a reagovaly na nové změny ochrany osobních údajů společnosti Apple Inc, které by mohly mít negativní vliv na její digitální byznys.

Akcie United Parcel Service vzrostly o 7% poté, co přepravní společnost v úterý zveřejnila dobré výsledky za 3Q, které překonaly očekávání analytiků v případě tržeb o 3% a zisku o 6%. Společnost zaznamenala meziroční růst zisku o 23% podpořený vysokou poptávkou po jejich službách, i přes zvyšující se přepravní sazby kompenzující rostoucí náklady společnosti. Finanční sílu společnosti odráží i její vysoká dividenda, která se pro rok 2021 očekává na úrovni 4,08 dolaru. V reakci na dobré výsledky společnost zvýšila své výhledy na rok 2021 a nově očekává růst tržeb na úrovni 13,8% oproti předchozímu odhadu 12,7%.

Evropské akciové indexy uzavřely výše díky pozitivním čtvrtletním výsledkům společností, které podpořily vývoj na globálních trzích. Švýcarská banka UBS překonala očekávání analytiků ve 3Q díky boomu v segmentu správy majetku, kde banka vykázala čistý zisk připadající akcionářům ve výši 2,3 mld. dolarů. Akcie UBS si připsaly 1,3%. Výraznější růst zaznamenaly akcie finské námořníenergetické společnosti Wartsila, které vzrostly o 12,3% poté, co společnost překonala zisková očekávání analytiků ve 3Q a očekává zvýšení poptávky po službách společnosti ve 4Q.

Z ekonomických událostí se dnes budou v USA zveřejňovat data ohledně objednávek zboží dlouhodobé spotřeby, kde se očekává s jejich meziměsíčním poklesem o 1,1%. Kromě toho budou zveřejněny americké zásoby ropy, které by se měly zvýšit o 1,65 milionu barelů. Čtvrtletní výsledky budou zveřejňovat společnosti jako Coca-Cola nebo McDonalds.

David Vantruba

Česká spořitelna je bankou s nejdelší tradicí na českém trhu. Téměř 200 let tvoří jeden ze základních pilířů českého bankovního systému. V současnosti poskytuje služby pro přibližně 4,7 milionu klientů. Od roku 2000 je součástí nadnárodní finanční skupiny Erste Group Bank.

Více informací na: www.csas.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688