OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  06.12.2021 14:16:16

Zajímavost: K diskusi o kyberrizicích v Bílém domě přizváni i pojistitelé

Americká vláda uspořádala v Bílém domě setkání, na němž se detailně diskutovalo o kybernetické bezpečnosti. Přítomni byli zástupci největších amerických technologických firem. Poprvé byli přizváni i zástupci odvětví pojišťovnictví

Na seznamu hostů byli například šéf Amazonu Andy Jassy, nejvyšší manažer Apple Tim Cook, anebo CEO Microsoftu Satya Nadella. Vedle nich dostali pozvánku poprvé i představitelé pojišťoven. Diskuse směřovala k novým zákonům k hlášení incidentů v oblasti ochrany dat a k regulaci kybernetické bezpečnosti, jež aktuálně americký Kongres připravuje k vydání.

Nejžhavějšími tématy diskuse čelních reprezentantů byly ransomware, kritické infrastruktury, zabezpečení dodavatelských řetězců, osvěta o kybernetické bezpečnosti a o pojištění pro případy porušení ochrany dat.

Vedle technologických hlav se setkání zúčastnili i předseda představenstva majetkové pojišťovny Travelers Allan Schnitzer, top manažeři energetického koncernu Southern Co. a finančního obra JP Morgan Chase & Co. Na straně vlády diskutovali vysoce postavení úředníci Joe Bidena, mezi nimi nedávno do funkce potvrzený národní ředitel pro kybernetickou bezpečnost Chris Inglis a ministr vnitra Alejandro Mayorkas.

Bílý dům zve už mnoho měsíců k diskusím o možným nových předpisech pro oblast kybernetické bezpečnosti i reprezentanty privátního sektoru. Jedinečná na poslední schůzce bylo zastoupení pojišťovnického sektoru, jenž dostal slovo úplně poprvé.

Jde o možná trochu pozdní, přesto důležitou premiéru a současně poznatek, že americká vládní administrativa spatřuje nyní v pojišťovnách důležitý stavební kámen ke zlepšení systémů obrany před kybernetickými riziky.

Zdroj: versicherungswirtschaft-heute.de/politik-und-regulierung/2021-08-26/exklusives-treffen-im-weissen-haus-us-regierung-bindet-versicherer-in-diskussion-um-cyberrisiken-ein/

oPojištění.cz - informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688