mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  24.10.2021 19:00:00

Pravidla vstupu do České republiky platná od 25. 10. 2021. Od 25. 10. 2021 budou Kypr, Nizozemsko a Polsko nově zařazeny na seznam zemí s vysokým rizikem nákazy (na semaforu červená).

Pravidla vstupu do České republiky - PLATNÁ od 25. 10. 2021

24.10.2021 / 19:00 | Aktualizováno: 24.10.2021 / 19:00

Od 25. 10. 2021 budou Kypr, Nizozemsko a Polsko nově zařazeny na seznam zemí s vysokým rizikem nákazy (na semaforu červená).

S účinností od pondělí 25.10. 2021 budou na základě Ochranného opatření Ochranné opatření – seznam zemí nebo jejich částí s nízkým, středním, vysokým a velmi vysokým rizikem výskytu onemocnění covid-19 s účinností od 25. 10. 2021 – Ministerstvo zdravotnictví (mzcr.cz) zařazeny Kypr, Nizozemsko a Polsko na seznam zemí s vysokým rizikem nákazy (červená).

Dochází tak ke zpřísnění podmínek návratu do ČR:

Cestující z těchto zemí musí před cestou do ČR oznámit svůj příjezd příslušné krajské hygienické stanici vyplněním Příjezdového formuláře.

Před zahájením cesty do ČR veřejnou dopravou (zejm. letadlem, vlakem, autobusem) cestující musí disponovat písemným potvrzením o negativním výsledku antigenního testu (max. 48 h od odběru) nebo RT-PCR testu (max. 72 hodin od odběru).

Po vstupu na území ČR se nejdříve 5. den, nejpozději však 14. den podrobit RT-PCR testu na stanovení přítomnosti viru SARS-CoV-2, pokud orgán ochrany veřejného zdraví výjimečně nerozhodl jinak. Do doby výsledku RT-PCR testu je nutná samoizolace.

V případě cesty do ČR individuální přepravou není třeba disponovat testem před započetím cesty, ale je povinnost podstoupit po vstupu na území ČR nejdříve 5. den, nejpozději však 14. den, RT-PCR test na stanovení přítomnosti viru SARS-CoV-2, pokud orgán ochrany veřejného zdraví výjimečně nerozhodl jinak. Do doby výsledku RT-PCR testu na stanovení přítomnosti viru SARS-CoV-2 je nutná samoizolace.

VÝJIMKY PRO:

· očkované osoby (s ukončeným očkováním + 14 dní) a osoby s prodělaným onemocněním COVID-19, bez nutnosti testů, pouze s příjezdovým formulářem,

· děti do dovršení věku 6 let, bez nutnosti testů a příjezdového formuláře,

· děti od 6 do dovršení 12 let věku bez povinnosti testů před návratem, ale s povinností vyplnit příjezdový formulář a podrobit se PCR testu do 5 dní po návratu.

Detaily opatření na webu Pravidla návratu do ČR | Ministerstvo zahraničních věcí České republiky (mzv.cz) "

 

 

Aktuální informace je možné nalézt pod následujícími odkazy:


Ministerstvo zahraničních věcí - Cestujeme

Ministerstvo vnitra - Koronavirus

Ministerstvo zdravotnictví - Koronavirus
____

Cestování do ČR s certifikátem Polska o provedeném očkování

Dne 1. 6. 2021 zavedlo Polsko národní osvědčení o očkování založené na QR kódu tzv. Certifikát EU Covid, který má usnadnit cestování občanů Evropské unie během pandemie. Certifikát je čitelný pomocí QR kódu a je k dispozici ve speciální aplikaci nebo na vyžádání v papírové podobě. Nejde však o podmínku pohybu v rámci Evropské unie, ale o snazší pohyb jejích obyvatel, včetně Poláků a cizinců pobývajících v Polsku s právem cestovat do jiných členských států, v papírové podobě i do České republiky. Každá osoba očkovaná v Polsku má přístup k certifikátu jako součást online účtu pacienta, případně jej lze získat ve vakcinačních centrech PL. U očkovaných osob je osvědčení platné po dobu jednoho roku od poslední dávky a v Polsku navíc až po 14 dnech od vakcinace plnou dávkou. U rekonvalescentů bude k dispozici 180 dní od data pozitivního výsledku testu. Vzor Certifikátu EU Covid naleznete pod následujícím odkazem https://koronavirus.mzcr.cz/vzory-narodnich-certifikatu/ u části "Polská republika" a je rovněž umístěn na konci tohoto článku.


MÍSTA V POLSKU OPRÁVNĚNÁ PROVÁDĚT TESTOVÁNÍ NA COVID-19

Dle webových stránek vládních institucí v PL jsou v každém vojvodství určena speciální místa (laboratoře) oprávněná provádět testy na COVID-19. Jejich seznam je možné nalézt pod následujícím odkazem.

https://www.gov.pl/web/zdrowie/lista-laboratoriow-covid

Potvrzením o absolvování testu se rozumí lékařské potvrzení o tom, že byl proveden test RT-PCR na přítomnost SARS-CoV-2 s negativním výsledkem spolu s potvrzením vydaným příslušnou laboratoří o tom, že byl proveden test RT-PCR na přítomnost SARS-CoV-2 s negativním výsledkem (jedná se tedy o dva různé dokumenty, jeden dokument je potvrzení lékaře a druhý dokument potvrzení laboratoře).


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy k cestování








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688