Patria (Patria Finance)
Investice  |  19.10.2021 17:05:26

Disney vs Netflix: Který z těchto streamovacích gigantů je podle obchodníků atraktivnější?

Disney a Netflix. Dva streamovací giganti, dvě různé akcie. Kterou z nich by si vybral šéf technické analýzy ve společnosti Oppenheimer a zakladatelka Fairlead Strategies?

"Moje děti by vám řekli něco jiného, ale já bych tvrdil, že mnohem přesvědčivější graf má Netflix," řekl Ari Wald, šéf technické analýzy ve společnosti Oppenheimer. "A to jednoduše proto, že vykazuje lepší relativní sílu."

Netflix v posledním měsíci vyrostl o 8 % ve srovnání s 1% ziskem na americkém akciovém indexu S&P 500. Svým růstem porazil také společnost Disney, která za stejné období klesla o 7 %.

2

"Síla, kterou jsme viděli v září, prolomila úrovně odporu i rozpětí, ve kterém se akcie pohybovaly v předchozím roce," pokračoval Wald. "A to v době, kdy zbytek trhu zaostával. Takže si myslím, že to velmi vypovídá o tom, že dokázal na obtížném trhu prokázat výjimečnou sílu, a myslím, že nyní je v pozici, kdy bude moci sklízet odměnu, když se zbytek trhu zlepšuje spolu s ním."

Wald zdůrazňuje úroveň 600 USD jako možnou podporu v případě poklesu, přičemž Netflix v pondělí zavřel těsně pod 638 dolary. "Očekáváme, že se při poklesu bude kupovat, než v příštích měsících dosáhne vyšších maxim," dodal.

1

Katie Stockton, zakladatelka Fairlead Strategies, se také mezi těmito dvěma giganty přiklání k Netflixu, a ne k Disney. "Má nadprůměrný výkon, prosadil se jako lídr na trhu, zatímco na druhé straně Disney se několik měsíců drží svého rozpětí," doplnila během rozhovoru Stockton.

"Prostě se nemůže dostat z rozpětí, které má ze střednědobého pohledu sestupné momentum,“ upřesnila Stockton s tím, že by byl Disney atraktivnější, kdyby se dostal nad svůj 200denní klouzavý průměr kolem 180 dolarů. Disney v pondělí zavřel na 171 dolarech.

0

U Netflixu varuje, že by po výsledcích mohl klesnout, protože vykazuje „některé známky krátkodobého vyčerpání“, ale podobně jako Wald to vnímá jako příležitost k nákupu. Netflix po výsledcích klesal v šesti relacích z posledních sedmi. Očekává se, že společnost ve třetím čtvrtletí vykáže 3,84 milionu nových placených zákazníků, což je mírně nad vlastním výhledem Netflixu na úrovni 3,5 milionu.

Zdroj: CNBC

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688