Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
16.10.2021 17:41:42

Čeká nás přechodně hezčí a teplejší počasí, bude až 18 °C

 

Ve druhé polovině října se nyní přechodně oteplí. Po chladném počasí se proudění stočí na jihozápadní a do střední Evropy pronikne teplejší vzduch. Také na obloze bude více sluníčka. Vzhledem ke druhé polovině října ale budou takové počasí doprovázet i mlhy nebo nízká oblačnost. Podle modelů by se ale měly rozpouštět už ráno nebo dopoledne. Vypadá to, že nejteplejší bude středa, která bude vybočovat a přinese až 21 °C v nejnižších polohách. Jinak bude často 13 až 19 °C, teploty budou kolísat podle dění na obloze a oteplení přijde pozvolna.

V Česku od konce srpna moc neprší. Chladné počasí sice nedovoluje krajině rychlé vysychání, i tak se sucho na území naší země zvolna zhoršilo. Až 20 % území má sníženou půdní vláhu nebo je v kategorii počínající sucho. Nízký Jeseník potom představuje jediné ohnisko, kde je sucho výrazné až výjimečné. Srážky v dalším období budou, avšak slabé a místní. Podle historických tabulek býval říjen měsícem, kdy ještě dorazila jakási druhá vlna srážek po letních bouřkách a deštích. Vypadá to, že letošní říjen bude suchý. Suché bylo i září.


Předpověď počasí na další dny

V neděli bude jasno až polojasno, postupně místy mlhy či nízká oblačnost. Během dne od severozápadu v Čechách přibývání frontální oblačnosti. Teploty 10 až 14 °C.

V pondělí bude polojasno, ráno místy mlhy nebo nízká oblačnost. Od západu přibývání frontální oblačnosti (oba dny se nad námi bude rozpadat). Teploty 11 až 15 °C.

úterý bude oblačno až zataženo, ojediněle slabý déšť. Teploty 13 až 17 °C, na severu jen kolem 11 °C.

Od středy bude polojasno, ráno místy mlhy. Během období přibývání oblačnosti od západu a místy přeháňky nebo občasný déšť. Teploty ve středu 17 až 21 °C, postupně ochlazování až na 11 až 15 °C.

Počasí 20.10.2021


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty