olomouc.eu (Olomouc)
Z regionů  |  15.10.2021 13:19:29

V říši ovoce a zeleniny, začala podzimní Flora Olomouc

Přímo do říše ovoce a zeleniny přenese návštěvníky letošní podzimní etapa výstavy Flora Olomouc. Na olomouckém výstavišti potrvá do neděle 17. října a připomene význam ovoce a zeleniny pro člověka a zdravé způsoby jejich pěstování.

„Podzimní etapa, jako tradiční přehlídka zemědělských výpěstků, poskytuje prostor pro prezentaci českých a moravských producentů ovoce a zeleniny,“ uvedla Eva Fuglíčková, předsedkyně představenstva Výstaviště Flora Olomouc.

Na hlavní expozici, která nese název „V říši ovoce a zeleniny“, se v pavilonu A již tradičně podílí Zelinářská unie Čech a Moravy, Ovocnářská unie Moravy a Slezska a také Školkařský svaz Ovocnářské unie České republiky. Expozici pro podzimní etapu připravil i Český zahrádkářský svaz. Letos je nazvaná „U nás v sadu“. Její součástí je v přízemí přístavby pavilonu A kromě inspirativních expozic také oblíbená pěstitelská poradna a prezentace starých odrůd ovoce.

Součástí podzimní etapy Flory Olomouc jsou i oblíbené Zahradnické trhy s bohatou nabídkou výpěstků, nářadí pro kutily a zahradnických či domácích potřeb. Na programu ani letos nechybí festival gastronomie a nápojů Olima, na který se návštěvníci mohou těšit na galerii pavilonu A a v pavilonu E. V jeho rámci se uskuteční soutěž kuchařů a cukrářů Olima Cup, mezinárodní Grand Prix ovocných destilátů Flora košt či soutěžní klání o nejlepší marmeládu Flora džem. Návštěvníci se budou moci zúčastnit i slavnostního vyhlášení letošních držitelů certifikátu Regionální potravina Olomouckého kraje.

Své místo v programu podzimní etapy výstavy Flora Olomouc má tradiční Dýňodlabání - soutěž pro žáky základních škol Olomouckého kraje ve vyřezávání dýní. V Galerii pavilonu A lidé najdou také mykologickou poradnu a expozici podzimních hub. V pavilonu H je připravena prezentace včelařských potřeb a včelích produktů Hanácká včela. Návštěvníci se zde mohou těšit i na zajímavé přednášky, workshopy a program pro děti. Pestrý je i doprovodný program, který znamená atraktivní floristické show v podání předních českých floristů, populárně-naučné workshopy a přednášky.

V souvislosti s podzimní etapou Výstaviště Flora Olomouc ve spolupráci s předními českými floristy se uskutečňuje i přehlídka jedinečných květinových aranžmá nainstalovaných v olomouckých kostelech a chámech - Rozkvetlé památky. Ukázky floristického umění budou k vidění do 29. října v Husově sboru, v chrámu sv. Mořice, v kostele Neposkvrněného početí Panny Marie ve Slovenské ulici a v kostele Panny Marie Sněžné.

Více informací na webu: www.flora-ol.cz

Fotografie:

| Poslední úprava: 14. října 2021 (čt)

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688