mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  13.10.2021 00:00:00

Slavnostní udělení ceny Gratias agit 2021 paní Daniele Ryugo

13.10.2021 / 07:20 | Aktualizováno: 13.10.2021 / 07:41

Dne 12. října 2021 ministr zahraničních věcí České republiky v zastoupení velvyslance České republiky v Japonsku panem Martinem Tomčem předal slavnostně cenu Gratias agit 2021 paní Daniele Ryugo.

Velvyslanectví České republiky v Tokiu uspořádalo dne 12. října 2021 slavnostní akci, při které velvyslanec České republiky v Japonsku, pan Martin Tomčo, předal cenu Gratias agit 2021 udělenou ministrem zahraničních věcí České republiky panem Jakubem Kulhánkem.

Cenu Gratias agit každoročně uděluje ministr zahraničních věcí České republiky již od roku 1997. Ocenění je udělováno vybraným osobnostem za šíření dobrého jména České republiky v zahraničí. Je vyhotoveno v podobě křišťálového glóbusu, jehož design navrhl akademický malíř Zdeněk Petr. Předání všem laureátům oceněným za daný rok probíhá každoročně v Praze ve Velkém sále Černínského paláce, bohužel letos kvůli pandemické situaci Covid-19 byla tato slavnostní událost zrušena a předání přeneseno na jednotlivé zastupitelské úřady v zahraničí.

Paní Daniela Ryugo je českou profesorkou na Tokijské univerzitě cizích jazyků a je neodmyslitelně spjata s její katedrou bohemistiky, kde začala pracovat v roce 1995 a aktivně tam působí jako externí lektorka až do dnešních dní. V roce 2021 si připomínáme 30. výročí založení této katedry na Tokijské univerzitě cizích jazyků, jedné z nejprestižnějších japonských univerzit. Tato katedra bohemistiky byla založena v roce 1991 jako první v Japonsku a studentům nabídla kvalitní výuku českého jazyka a literatury. Paní Ryugo se podílela na utváření pedagogické práce katedry a na výchově celé generace japonských studentů bohemistiky. Svým žákům se vždy pečlivě věnovala a věnuje, a to nejen ve vlastní výuce a mimoškolních aktivitách během studia, ale i při jejich pozdějším působení v České republice a v Japonsku. Paní Daniela Ryugo se tak zasloužila o mimořádný a dlouholetý přínos pro česko-japonské vztahy především vzděláváním japonských studentů bohemistiky, dále pak aktivním šířením povědomí o české kultuře a společnosti a podporou výuky češtiny pro širokou japonskou veřejnost.

Galerie


Gratias agit 2021


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688