mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  05.10.2021 14:23:00

Helsinky – kybernetická bezpečnost a mimořádná šance pro české startupy

05.10.2021 / 14:09 | Aktualizováno: 05.10.2021 / 14:23

Evropská organizace pro kybernetickou bezpečnost společně s řadou finských agentur zaměřených na podporu startupů pořádá 1. -2. prosince 2021 v Helsinkách akci zaměřenou na získání investic pro unikátní řešení v oblasti kybernetické bezpečnosti. Registrovat se je nutné do 18. října 2021. Událost je mimořádnou příležitostí i pro české firmy, které mohou po vybrání speciálně ustavenou komisí nabídnout své produkty a řešení a v případě úspěchu i získat speciální ocenění a možnost prezentovat se špičkovým investorům během finále soutěže v Haagu v únoru příštího roku.

Evropská organizace pro kybernetickou bezpečnost (ECSO) ve spolupráci s finskou agenturou Business Finland, finským Technickým výzkumným centrem VTT, agenturou na podporu startupů města Helsinki NewCo Helsinki a nordickým startupovým campusem Maria 01 pořádá 1. -2. prosince 2021 v Helsinkách již desátý ročník investorských dnů pro kybernetickou bezpečnost. Smyslem akce je posílit investiční financování kybernetické bezpečnosti na úrovni EU podporou navázání B2B vztahů mezi investory a nejslibnějšími startupy a malými a středně velkými podniky v oblasti kybernetické bezpečnosti.

Ve středu 1. prosince 2021 proběhne expertní diskuze k možnostem posílení investic do kybernetické bezpečnosti v Evropě. Na 2. prosince 2021 pak bude možné si předem naplánovat B2B schůzky prostřednictvím předpřipravené registrační platformy, přičemž seznam vybraných firem bude s předstihem sdílen s registrovanými investory. Akce se bude konat ve stejných dnech jako světově proslulá startupová událost Slush (smyslem je pouze dosáhnout maximálních synergií, účast se navzájem nepodmiňuje). Pokud se nezhorší vývoj pandemie a nezmění epidemiologická opatření a pravidla, tak by se akce měla konat v Helsinkách za osobní přítomnosti investorů a zástupců vybraných firem.

Startupy a SMEs podnikající v oblasti kybernetické bezpečnosti mají možnost se přihlásit do 18. října 2021. K přihlášce by měly přiložit prezentaci, kde osvětlí unikátní přidanou hodnotu vlastního řešení problému prostřednictvím svého produktu, tržní strategii, obchodní model, existující konkurenci v daném segmentu, komparativní výhody produktu a velikost firemního týmu. Výběrová komise rozhodne o finalistech, kteří budou mít možnost svá řešení během akce představit potenciálním investorům. Výsledky výběru by měly být oznámeny nejpozději do 2. listopadu 2021. V případě zájmu o další informace a případné konzultace mohou české firmy před účastí na akci kontaktovat obchodně ekonomický úsek Velvyslanectví ČR v Helsinkách. Dvě nejlepší firmy budou porotou nominovány na ocenění Evropského kybernetického startupu (European Cybersecurity STARtup Award 2021) a zúčastní se finální soutěže, která se v únoru 2022 uskuteční v Haagu, kde se budou moci představit top-investorům, šéfům předních firem a kybernetickým expertům. Zainteresovaní investoři se mohou k účasti na akci registrovat do 27. listopadu 2021.

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688